سایت داروخانه آنلاین زیوش
کاندوم تاخیری یا اسپری تاخیری؟ کدام یک برای درمان زود‌انزالی بهتر است؟

کاندوم تاخیری یا اسپری تاخیری؟ کدام یک برای درمان زود‌انزالی بهتر است؟

سلامت جنسی۱۸ شهریور ۱۴۰۳

هیچ کس منکر وجود لذت بی‌حد و حصر و چه بسا ضروری در روابط جنسی نیست و به ندرت اتفاق می‌افتد با افرادی روبه‌رو شوید که علاقه‌ای به آن ندارند. برعکس در بیشتر موارد زوجین تمایل دارند رابطه‌ای طولانی‌تر داشته باشند؛ به‌خصوص آقایان که گاهی اوقات آن‌طور که باید از رابطه خود لذت نمی‌برند. این رویکرد به قدری فراگیر و شایع است که تا‌کنون راهکارهای متعددی برای طولانی‌تر کردن رابطه و به تاخیر انداختن انزال ارائه شده است. از این دست می‌توان به استفاده از کاندوم‌های تاخیری، ژل تاخیری، قرص‌ها و غیره اشاره کرد.

تعداد این راه‌حل‌ها کم نیستند، از سوی دیگر برندهای گوناگون هر‌کدام محصولات مختلفی را در این زمینه به بازار مصرف معرفی کرده‌اند. همین موضوع باعث می‌شود تا هنگام تصمیم‌گیری تردید به سراغ شما بیاید و سوالاتی در ذهنتان شکل بگیرد. برای مثال از بین تمام محصولات موجود، کدام نوع کارآمد‌تر است و کدام‌یک عوارض کمتری دارد. خب، از آنجا که بررسی همه تولیدات تاخیری نیازمند صرف زمان بسیاری است، تیم زیوش در این مقاله به مقایسه کاندوم تاخیری و اسپری تاخیری می‌پردازد. با ارزیابی عملکرد آنها، متوجه خواهید شد که کدام‌یک در درمان زود‌ ارضایی به شما کمک می‌کنند و در نهایت انتخاب بهترین کاندوم‌های تاخیری یا اسپری تاخیری مناسب برای شما راحت‌تر خواهد بود.

فهرست مطالب

 

معرفی کاندوم تاخیری و اسپری تاخیری

اسپری تاخیری یک محصول موضعی است که در یک بطری گنجانده می‌شود و به صورت اسپری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصولات حساسیت حساس‌ترین نواحی آلت تناسلی مردان را کاهش می‌دهند و از این طریق امکان رابطه جنسی طولانی‌تری را برای آنها فراهم می‌کنند. این محصولات گاهی حاوی ماده‌ای به نام لیدوکائین هستند و گاهی هم از بنزوکائین برای جلوگیری از انزال زود‌رس کمک می‌گیرند. با توجه به اینکه سطوح حساسیت هر فرد متفاوت از دیگران است، ممکن است حتی بهترین اسپری تاخیری برای شما کارایی نداشته باشد و انتظارات شما را بر‌آورده نکند.

با این حساب شاید مجبور شوید که دو یا چند نوع مختلف از اسپری‌های تاخیری را امتحان کنید. اما کاندوم تاخیری چیست؟ از میان انواع گوناگون کاندوم‌ها، برخی از آنها با عنوان کاندوم تاخیری شناخته می‌شوند، یک کاندوم معمولی که سطح داخلی آن با ماده‌ای همچون لیدوکائین یا بنزوکائین آغشته شده است تا به درمان زود‌ارضایی کمک کند. می‌توان گفت که کاندوم و اسپری تاخیری هر‌دو تقریبا به‌طور مشابه عمل می‌کنند و مانع از تحریک بیش‌از‌حد آلت تناسلی می‌شوند.

کاندوم تاخیری

 

مقایسه مزایای اسپری تاخیری و کاندوم تاخیری 

اسپری تاخیری به‌طور معمول اثر‌بخشی سریع دارد و ظرف چند دقیقه از حساسیت آلت تناسلی شما کم می‌کند. این موضوع باعث شده تا اسپری‌ها به گزینه‌های زود‌بازده تبدیل شوند و افرادی را که در پی نتایج فوری هستند، مجذوب خود کنند. به غیر از این، استفاده از اسپری تاخیری نیز بسیار آسان است، کافی است آن را روی اندام تناسلی خود اسپری کنید و چند دقیقه بعد وارد یک رابطه جنسی طولانی شوید. از دیگر مزایای اسپری‌های تاخیری این است که هیچ تغییر محسوسی در شکل و اندازه آلت تناسلی ایجاد نمی‌کنند.

کاندوم تاخیری هم می‌تواند به مانند اسپری تاخیری رابطه‌ای با‌دوام برای شما فراهم کند، با این تفاوت که در آنها ماده بی‌حس کننده به‌طور یکنواخت توزیع شده است و تمامی سطح آلت را پوشش می‌دهند. همچنین کاندوم‌ها میزان مشخصی از ماده تاخیری را با خود همراه دارند و تنظیم مقدار مصرف بی‌حس کننده بر‌عهده شما نیست، اما مزیت اصلی کاندوم‌های تاخیری این است که آنها علاوه بر به تاخیر انداختن انزال، از شما در برابر بارداری‌های نا‌خواسته و بیماری‌های جنسی هم محافظت می‌کنند. ترکیب ایمنی و دوام می‌تواند باعث ایجاد یک بستر مناسب برای رابطه‌های رضایت‌بخش شود. از سوی دیگر زمان استفاده از کاندوم تاخیری، نیازی به هیچ ابزار اضافی ندارید. این یعنی مرحله اسپری کردن یا مالیدن کرم تاخیری حذف می‌شود و یک گزینه کاملا آسان در اختیار شما خواهد بود.

 

مرور نقاط ضعف کاندوم تاخیری و اسپری تاخیری

اعتمادبه‌نفس در اتاق خواب، برای همه آقایان حائز اهمیت است. برای اینکه لحظاتی صمیمی‌تر و هیجان‌انگیز‌تر تجربه کنید، مهم است که نگران پایان زود‌تر از حد انتظار رابطه جنسی نباشید. متاسفانه عواملی همچون استرس، افزایش سن، استعمال دخانیات و رژیم غذایی نا‌مناسب می‌توانند اثرات نا‌خوشایندی بر مدت زمان روابط جنسی شما داشته باشند. اسپری تاخیری و کاندوم تاخیری قادر هستند که تاثیرات این عوامل را خنثی کنند؛ ولی هر‌کدام دارای معایبی هم هستند.

معایب اسپری تاخیری

در بخش‌های قبلی گفتیم که در کاندوم‌ها تنظیم مقدار مصرف بی‌حس کننده بر‌عهده شما نیست اما در اسپری باید خودتان حواستان به میزان استفاده از آن باشد؛ بنابراین استفاده از اسپری کمی دشوار‌تر خواهد شد؛ چرا‌که ممکن است بیش از حد اسپری کنید و این امر منجر به بی‌حسی آلت تناسلی شما شود. در‌نتیجه این احتمال وجود دارد که در صورت استفاده نا‌درست، رابطه جنسی شما به شدت نا‌امید‌کننده پیش برود. علاوه‌بر‌این، اسپری تاخیری ممکن است برای برخی افراد حساسیت‌زا باشد و واکنش‌های آلرژیک را به دنبال داشته باشد.

به همین دلیل باید ابتدا مقدار کمی از اسپری را روی ناحیه کوچکی از پوست آزمایش کنید تا در صورت مواجهه با حساسیت پوستی، از مصرف آن چشم‌پوشی کنید. انتقال اثر‌بخشی ماده تاخیری، یکی دیگر از معایب اسپری‌های تاخیری محسوب می‌شود. به زبان ساده‌تر، ممکن است تاثیر بی‌حس‌کننده، به شریک جنسی شما نیز منتقل شود و به دنبال آن لذت جنسی کمتری را تجربه کند. برای به حداقل رساندن این احتمال، لازم است که طبق دستور‌العمل‌های درج شده روی محصول، زمان کافی برای خشک شدن اسپری یا ماساژ آن را در‌نظر بگیرید که البته باعث طولانی‌تر شدن پروسه استفاده از آن خواهد شد.

معایب کاندوم تاخیری

یکی از بزرگ‌ترین معایب کاندوم‌های تاخیری این است که حد فاصلی هر‌چند نازک، میان تماس جنسی زوجین قرار می‌دهند و این لایه باعث می‌شود هیجان کمتری را احساس کنید. همانند اسپری تاخیری، کاندوم‌ها نیز ممکن است با واکنش‌های آلرژیک همراه باشند و برخی از افراد به لاتکس کاندوم یا مواد موثره مورد‌استفاده در آن حساسیت نشان دهند. البته افراد می‌توانند با امتحان کردن نمونه‌های مختلف، محصولی ایده‌آل پیدا کنند. از سوی دیگر میزان اثر‌بخشی کاندوم‌ها تا حد زیادی به اندازه و تناسب آنها وابسته است؛ مسلما ابعاد بزرگتر کاندوم لذت کمتری را به دنبال خواهد داشت.

معایب کاندوم تاخیری

 

عملکرد کاندوم تاخیری و اسپری تاخیری

مطالعات در مورد اسپری و کاندوم‌های تاخیری چندان جامع نیست؛ با این حال ما توضیحاتی در خصوص عملکرد هر‌یک از آنها جمع‌آوری کرده‌ایم که پیشنهاد می‌دهیم آنها را مطالعه کنید.

تفاوت میزان اثر‌بخشی اسپری تاخیری و کاندوم تاخیری

اسپری‌های تاخیری حاوی 10 درصد لیدوکائین هستند، به همین دلیل اثر‌بخشی آنها معمولا قوی‌تر است و گاهی تا یک ساعت دوام دارند. اما احتمالا می‌دانید که عوامل مختلفی همچون شرایط روحی و غیره در این روند دخیل هستند؛ به‌همین خاطر به طور متوسط 15 دقیقه افزایش عملکرد جنسی را می‌توان برای اسپری تاخیری مد‌نظر قرار داد. در خصوص کاندوم‌های تاخیری، باید بگوییم که آنها اغلب حاوی 1 تا 2 درصد (در موارد خاص 5 درصد) لیدوکائین هستند و این به معنی اثر‌گذاری ضعیف‌تر آن‌ها در مقایسه با اسپری تاخیری خواهد بود. تحت این شرایط، می‌توان 1 تا 5 دقیقه تاخیر را برای انزال آقایان در نظر گرفت؛ اما به یاد داشته باشید که برخی کاندوم‌های تاخیری به‌طور بالقوه با شیوه‌های دیگری تقویت شده‌اند و می‌توانند این زمان را به 15 و حتی 45 دقیقه ارتقا دهند.

تفاوت نحوه مصرف اسپری تاخیری و کاندوم تاخیری

استفاده از کاندوم تاخیری به این صورت است که چند دقیقه (2 تا 10 دقیقه) قبل از شروع آمیزش و درست زمانی که نعوظ شکل گرفته است، باید آن را مطابق با دستور‌العمل‌های ارائه‌شده و به‌طور‌کامل روی آلت تناسلی قرار دهید. این روند در مورد اسپری‌ها کمی متفاوت است. جهت استفاده 10 دقیقه پیش از آمیزش اسپری را در فاصله 30 سانتی‌متری از آلت تناسلی نگه دارید و سپس به مقدار لازم آن را زیر کلاهک و ساقه آلت تناسلی اسپری کنید. در آخر هم محل مورد نظر را کمی ماساژ دهید تا عمل جذب به‌ خوبی انجام شود. دقت داشته باشید که از مقدار مصرف اسپری غافل نشوید، زیرا مستقیما بر نتایج تاثیر خواهد داشت. در واقع مصرف کمتر یا بیشتر آن می‌تواند میزان رضایت شما را از رابطه تغییر دهد. به همین دلیل، در مراحل ابتدایی با دوز‌های پایین شروع کنید و رفته‌رفته با آزمون و خطا، دوز مناسب را به دست آورید.

فرق اسپری تاخیری و کاندوم تاخیری از لحاظ عوارض

ترکیبات بی‌حس کننده مورد استفاده در هر دو محصول (اسپری و کاندوم تاخیری) تقریبا یکسان هستند و اغلب لیدوکائین یا بنزوکائین برای به تاخیر انداختن انزال در‌نظر گرفته می‌شوند. با این حساب عوارض آنها نیز شبیه به هم خواهد بود؛ اما عارضه جدی در استفاده از لیدوکائین و بنزوکائین وجود ندارد. البته باید در‌ نظر داشت که با توجه به درصد بالای ماده بی‌حس‌کننده در اسپری‌ها، مصرف نا‌درست و بیش از حد آنها می‌تواند منجر به از دست دادن قدرت نعوظ شود. همچنین افرادی که به مواد به کار رفته در آنها مانند لیدوکائین و لاتکس حساسیت دارند، ممکن است با معضلات پوستی مواجه شوند.

 

آیا جایگزینی برای کاندوم تاخیری یا اسپری تاخیری وجود دارد؟

کاندوم و اسپری تاخیری تنها راهکارهای مقاربت‌های طولانی نیستند، کرم‌ها و ژل‌های تاخیری هم روشی ساده و محتاطانه برای بهبود عملکرد در اتاق خواب به‌شمار می‌روند. این محصولات نیز میزان مناسبی از اثر‌بخشی و ایمنی را در کنار هم دارند و لذت بیشتری در روابط زوجین فراهم می‌کنند. علاوه‌بر‌این، برخی داروهای تجویزی هم برای درمان انزال زود‌رس وجود دارند. یکی از این موارد قرص‌هایی است که می‌توان آنها را به عنوان مهار‌کننده باز‌جذب سروتونین، در رده جایگزین‌های اسپری و کاندوم تاخیری دسته‌بندی کرد. البته نا‌گفته نماند این جایگزین‌ها نیز دارای مزایا و معایبی هستند که در مقالات دیگر به آنها می‌پردازیم.

 

آیا می‌توان کاندوم تاخیری و اسپری تاخیری را با هم ادغام کرد؟

اسپری تاخیری محصولی قدرتمند برای درمان انزال زود‌رس (از انواع اختلال جنسی مردان) است. این در حالی است که کاندوم تاخیری اساسا به عنوان یکی از موثرترین روش‌های جلوگیری از بارداری شناخته می‌شود. بنابراین ترکیب این دو باعث ایجاد یک بستر ایده‌آل برای رابطه جنسی صمیمانه‌تر خواهد شد؛ اما باید توجه داشت که ممکن است اثر‌بخشی مواد بی‌حس‌کننده به شکل چشمگیری افزایش یابد و به دنبال آن نعوظ ضعیفی اتفاق بیفتد.

 

کاندوم تاخیری بهتر است یا اسپری تاخیری؟

در بخش‌های قبلی مزایا و معایب اسپری و کاندوم تاخیری را بررسی کردیم. تا حد زیادی عملکرد هر دو محصول به یکدیگر شبیه است و هر دو نقش پر‌رنگی در ارگاسم‌های طولانی دارند. اما کاندوم‌ها در کنار به تاخیر انداختن انزال، برای جلوگیری از بارداری و بیماری‌های مقاربتی نیز بسیار موثرند. با این حال ترجیحات شخصی شما تاثیر زیادی در انتخاب آنها دارند. اگر استفاده از کاندوم باعث کاهش احساس لذت در شما می‌شود، طبیعتاً اسپری تاخیری گزینه مناسب‌تری خواهد بود. همچنین اگر به یک وسیله بی‌دردسر احتیاج دارید که نیازی به انجام اقدامات اضافی نداشته باشد و در عین حال از شما در برابر بیماری‌ها و بارداری نا‌خواسته محافظت کند، در این صورت کاندوم‌های تاخیری ایده‌آل‌ترند.

کاندوم تاخیری بهتر است یا اسپری تاخیری؟

 

سخن پایانی

اسپری تاخیری و کاندوم تاخیری، هر دو برای افرادی طراحی شده‌اند که نگران کوتاه شدن زمان رابطه جنسی خود هستند. البته کاندوم‌ در اصل راهکاری برای پیشگیری از بارداری است؛ اما در کنار آن، به‌طور موثری انزال را به تاخیر می‌اندازد. به‌هر‌حال هر دو محصول هدفی مشترک دارند. تاخیر در انزال و به دنبال آن بهبود کیفیت آمیزش و ارگاسم‌‌های لذت‌بخش‌تر، هر دوی آنها به شما کمک می‌کنند تا انزال زود‌رس را مدیریت کنید اما اثر‌بخشی آنها ممکن است بسته به واکنش و ترجیحات فردی شما متفاوت باشد. اسپری تاخیری به نتایج ماندگار‌تر و قدرتمند‌تر ختم می‌شود؛ در حالی که کاندوم تاخیری یک راه‌حل یکپارچه و با قابلیت محافظت بیشتر ارائه می‌دهد.

 

سوالات متداول

1- عوارض استفاده از بی‌حس کننده‌ها (اسپری تاخیری یا کاندوم تاخیری) چیست؟

لیدوکائین و بنزوکائین دو ماده رایج مورد استفاده در این محصولات هستند و در صورت بروز عارضه با علائمی چون قرمزی پوست، خارش و التهاب همراه هستند.

2- آیا استفاده از کاندوم تاخیری و اسپری تاخیری باعث تحریک بیشتر می‌شود؟

خیر، آنها با کاهش حساسیت جنسی از انزال زودرس جلوگیری می‌کنند.