نگرانیهای رایج در مورد پاک کردن تتو؛ آیا جای زخم میماند؟
:quality(80)/https://static.zeevash.ir/Posts/Image/نگرانی-های-رایج-در-مورد-پاک-کردن-تتو-آیا-جای-زخم-می-ماند-94h7.jpg)
آخرین بهروزرسانی: ۸ اسفند ۱۴۰۳بهداشتی و آرایشی
رایجترین روشها برای پاک کردن تتو شامل لیزر درمانی، جراحی زیبایی و درم ابریژن (لایه برداری سطحی پوست) است. انتخاب روش مناسب برای پاک کردن خالکوبی به اندازه و محل تتو، جدید یا قدیمی بودن آن، حساسیتهای فردی، تشخیص پزشک و... بستگی دارد. با این وجود بسیاری از افرادی که قصد دارند تتوی خود را پاک کنند، سخت درگیر بررسی زوایای مختلف این فرآیند مانند هزینه، میزان درد و از همه مهمتر از بین بردن جای زخم میشوند.
انجام مراقبتهای ضروری بعد از ریموو تتو تأثیر بسیار زیادی در بهبود زخم های ناشی از پاک کردن تتو، باقی نماندن جای زخم و تسریع روند ترمیم پوست دارد. این مراقبتها شامل مراقبتهای اولیه و فوری مانند پانسمان پوست، کمپرس سرد، استفاده صحیح و منظم از پمادها و کرمهای تجویزشده توسط پزشک و مراقبتهای طولانیمدت مانند مراقبت از پوست در برابر نور خورشید، نخاراندن پوست و... است.
در این مقاله به بررسی مراقبت های پس از پاک کردن تتو و معرفی 3 مورد از بهترین کرمهای ترمیم کننده بعد پاک کردن تاتو میپردازیم.
مراقبتهای پس از پاک کردن تتو چیست؟
مراقبت از پوست بعد از پاک کردن تاتو بهاندازه خود فرایند پاک کردن خالکوبی مهم است و نقش بهسزایی در بهبود زخمهای ناشی از پاک کردن تتو دارد. مراحل مختلف آن به شرح زیر است:
1. مراقبتهای فوری در 24 ساعت اولیه
تا 24 ساعت بعد از پاک کردن تاتو مراقبتهای زیر را انجام دهید:
- هر یک تا دو ساعت یکبار به مدت 3 تا 5 دقیقه، روی محل آسیبدیده کمپرس سرد بگذارید.
- از انجام فعالیتهای سنگین مانند ورزش و پیادهروی که باعث تعریق میشوند، خودداری کنید.
- لباسهای تنگ نپوشید.
2. مراقبتهای لازم برای 3 تا 7 روز بعد از پاک کردن تتو
اگر میخواهید زخمهای بعد از پاک کردن تاتو سریعتر بهبود پیدا کنند و احتمال باقی ماندن جای آنها به حداقل برسد، موارد زیر را برای 3 تا 7 روز رعایت کنید:
- برای پیشگیری از عفونت، محل آسیبدیده را تمیز نگه دارید.
- برای کاهش خارش پوست آسیبدیده و تسکین التهاب، از مرطوبکننده استفاده کنید.
- از استفاده از محرکهای موضعی مانند انواع اسکراب، صابون و کرمهای بیحسکننده موضعی خودداری کنید.
- از قرار گرفتن در معرض اشعه آفتاب به مدت طولانی پرهیز کنید و حتماً از کرم ضدآفتاب با حداقل SPF 30 استفاده کنید.
- روی محل آسیبدیده را پانسمان کنید تا در معرض اشعه خورشید نباشد.
- بههیچوجه با آب داغ حمام نکنید.
- موقع دوش گرفتن با آب خنک، از شویندههای ملایم استفاده کنید. بعد از حمام نیز بدنتان و بهخصوص ناحیه آسیبدیده را بهآرامی با حوله لطیف، نرم و تمیز خشک کنید.
- از خراشیدن سطح آسیبدیده، خاراندن آن یا اصلاح مستقیم محل زخم پرهیز کنید.
- از کرمهای ترمیم کننده یا پماد هیدروکورتیزون 1 درصد، 3 بار در روز استفاده کنید. البته ممکن است نحوه استفاده از این کرمها با توجه به محل تتو و روش پاک کردن آن تغییر کند. به یاد داشته باشید که حتماً موقع انتخاب کرم های ترمیم کننده مناسب نیاز پوست، با پزشک یا داروساز مشورت کنید تا بهترین محصول برای شما را تجویز کنند.
روند ترمیم پوست بعد از پاک کردن تتو به چه شکل است؟
بهطورکلی مراحل ترمیم پوست بعد از پاک کردن خالکوبی بهشرح زیر است:
- بلافاصله بعد از اولین جلسه: پوست کمی ملتهب و قرمز میشود و ممکن است کمی درد داشته باشد که طبیعی است. در بعضی موارد هم با توجه به نوع پوست، ممکن است تاولهایی روی آن ایجاد شوند.
- 2 هفته بعد: در این مرحله علائمی مانند التهاب و قرمزی کاهش پیدا کردهاند یا بهطور کامل برطرف شدهاند. همچنین پوست شروع به پوسته ریزی میکند و تاولها خشک میشوند.
- 2 تا 8 هفته بعد: در این بازه زمانی امکان دارد محل تتو خارش داشته باشد.
- 8 تا 12 هفته بعد: رنگ پوست بهتدریج به حالت اولیه برمیگردد.
- بعد از 12 هفته: بهطورکلی جای زخم کمرنگتر میشود و بافت آسیبدیده پوست بهبود پیدا میکند.
البته باید بگوییم این بازههای زمانی تقریبی هستند و نوع پوست، نوع تتو، محل آن و روش پاک کردن خالکوبی نیز در روند ترمیم پوست مؤثر است.
چه عواملی باعث باقی ماندن جای زخم میشوند؟
عوامل متعددی باعث میشوند که جای زخم پس از پاک کردن تاتو باقی بماند؛ برای مثال احتمال باقی ماندن جای اسکار در افرادی با پوست حساس یا پوست تیره، بیشتر است. همچنین اندازه و محل تتو بسیار مهم است؛ برای مثال ریسک باقی ماندن جای زخم در تتوهای بزرگ در ناحیههایی مانند قوزک پا یا مچ دست، بیشتر است.
روش پاک کردن خالکوبی نیز در باقی ماندن جای زخم تأثیر دارد؛ برای مثال احتمال باقی ماندن جای زخم با جراحی نسبت به لیزر درمانی و درم ابریژن بیشتر است. البته در لیزر درمانی هم احتمال باقی ماندن جای زخم وجود دارد؛ بهخصوص اگر توسط متخصص و با دستگاههای باکیفیت انجام نشود.
عامل تأثیرگذار دیگر در باقی ماندن جای زخم، عمق و رنگ تتو است. معمولاً برای ریموو تتوهایی با رنگهای خاص، باید چندین جلسه درمانی انجام شود و همین موضوع احتمال باقی ماندن جای زخم را افزایش میدهد.
انجام ندادن مراقبتهای لازم که در بخشهای قبل گفتیم و عدم استفاده از کرمهای ترمیم کننده نیز در باقی ماندن اسکار تأثیر زیادی دارد. توصیه میکنیم حتماً مطلب فواید ترمیم کننده های پوست را مطالعه کنید تا با نقش این محصولات درمانی در بهبود اسکارهای پوستی آشنا شوید.
معرفی 3 گزینه برای بهترین کرم ترمیم کننده بعد پاک کردن تتو
یکی از عوامل بسیار تأثیرگذار در بهبود روند ترمیم پوست و کاهش ریسک باقی ماندن جای زخم، استفاده از کرمهای ترمیم کننده است. در ادامه 3 محصول را که مورد تائید داروسازان مجموعه زیوش هستند معرفی میکنیم:
1. کرم ترمیم کننده زخم مارگریت
کرم ترمیم کننده زخم مارگریت، انتخابی مناسب بهعنوان بهترین ترمیم کننده بعد پاک کردن تتو محسوب میشود، زیرا حاوی ترکیبات گیاهی تسکیندهنده و ترمیم کننده است که روند بهبود زخمهای ناشی از پاک کردن تتو را افزایش میدهد.
خرید کرم ترمیم کننده زخم مارگریت
مهمترین ویژگیهای این ترمیمکننده:
- به دلیل داشتن ترکیباتی مانند مس، زینک و منیزیم، سرعت بهبود زخمها را تسریع میبخشد.
- زینک خاصیت ضدالتهابی و ضدعفونیکننده دارد که به بهبود زخمهای باز کمک میکند.
- فاقد اسانس است و برای انواع پوست، حتی پوستهای حساس هم مناسب است.
- روغن گل راعی بهکاررفته در این کرم نقش بسیار مؤثری در تحریک ساخت کلاژن و بهبود خاصیت کشسانی پوست دارد.
- روغن کالاندولا و عصاره آلوئهورا موجود در این محصول به کاهش التهاب پوست و سوزش آن کمک میکند. همچنین با حفظ رطوبت پوست، از خارش و خشک شدن آن جلوگیری میکند.
2. کرم ترمیم کننده پوست سیکالدرم
استفاده منظم از کرمیم کننده پوست سیکالدرم به تسکین التهاب پوست و کاهش احتمال باقی ماندن جای زخم کمک میکند. این محصول حاوی سوکرالفیت است که تأثیر بسیار زیادی در تسریع روند بهبود زخم دارد.
خرید کرم ترمیم کننده پوست سیکالدرم
مهمترین ویژگیهای این ترمیمکننده:
- به دلیل داشتن زینک اکساید در کاهش التهاب، قرمزی و خارش پوست مؤثر است.
- روغن کالاندولا موجود در این کرم به تسکین التهابات پوست و تسریع روند بهبودی زخمها کمک میکند.
- حاوی عصاره گیاه سنتلا آسیاتیکاست که در تحریک ساخت کلاژن، ترمیم پوست و حفظ رطوبت آن مؤثر است.
- روغن پاسیفلورا ادولیس موجود در این کرم علاوه بر داشتن خاصیت آنتیاکسیدانی، نقش بهسزایی در یکدست شدن رنگ پوست دارد.
کرم بازسازی کننده سیکافید هیدرودرم
یکی دیگر از اقدامات مناسب برای انجام مراقبتهای پس از پاک کردن تتو، استفاده از کرم سیکافید هیدرودرم است. مهمترین ترکیبات مؤثره این محصول هیالورونیک اسید، سوکرالفیت، عصاره گیاه میموزا، مواد معدنی مانند روی و مس، گلیسیرین و ویتامین E است.
خرید کرم بازسازی کننده سیکافید
مهمترین ویژگیهای این ترمیمکننده:
- سوکرالفیت موجود در فرمولاسیون این کرم با ایجاد لایه از پوست آسیبدیده محافظت میکند.
- عصاره میموزا بهکاررفته در این کرم، احتمال حساسیتهای پوستی بعد از پاک کردن تاتو را کاهش میدهد، زیرا با بهبود گردش خون باعث تحریک تقسیم سلولی و تقویت مویرگها میشود.
- ماده مؤثره کلیدی در این محصول، زینک است که به تحریک ساخت کلاژن، تقویت سد دفاعی پوست و بهبود بازسازی و ترمیم بافت پوست کمک میکند.
- ویتامین E بهعنوان یک آنتیاکسیدان قوی شناخته میشود. این ویتامین نقش مؤثری در کاهش تأثیرات مخرب رادیکالهای آزاد و همچنین حفظ رطوبت پوست و پیشگیری از خشک شدن آن دارد.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی مؤثرترین راهکارها برای بهبود زخمهای ناشی از پاک کردن تتو پرداختیم. همچنین به مراقبتهای ضروری از اولین ساعات بعد از پاک کردن تاتو تا 3 ماه بعد اشاره کردیم؛ مراقبتهایی که شامل تمیز نگه داشتن محل آسیبدیده، قرار دادن کمپرس سرد و استفاده از کرمهای ترمیم کننده است.
در انتها باید بگوییم فرایند پاک کردن تاتو زمانبر است و باید صبور باشید. همچنین فراموش نکنید که استفاده از ترمیم کننده سوختگی و اسکار با مشورت پزشک یا داروساز، نقش کلیدی در بهبود زخمها و کاهش ریسک باقی ماندن جای زخم دارد.
سؤالات متداول
1. بهترین کرم ترمیم کننده بعد از ریموو ابرو چیست؟
کرم سیکافید هیدرودرم و کرم ترمیم کننده سیکالدرم بهترین کرم ترمیم کننده بعد از ریموو ابرو به حساب میآیند.
2. مراقبتهای بعد از پاک کردن تتو شامل چه مواردی میشود؟
پرهیز از فعالیتهای بدنی سنگین، عدم استفاده از شویندههای قوی مانند انواع اسکراب، تمیز نگه داشتن محل آسیبدیده و استفاده از کرمهای ترمیم کننده یا پمادهای تجویزشده توسط پزشک.
نویسنده: مینا افجه
ناظر علمی: دکتر علی سالاری تبار و حسن غیبی
منابع: HealthLine | MayoClinic