چگونه کرم ترمیم کننده مناسب پوست خود را انتخاب کنیم؟
:quality(80)/https://static.zeevash.ir/Posts/Image/چگونه-کرم-های-ترمیم-کننده-متناسب-با-نوع-پوست-خود-را-انتخاب-کنیم-4x3m.jpg)
آخرین بهروزرسانی: ۲۱ اسفند ۱۴۰۳بهداشتی و آرایشی
شناخت نوع پوست سنگبنای ایجاد یک روتین مراقبت از پوست مؤثر است. هر نوع پوستی ویژگیها و چالشهای خاص خود را دارد. شناخت ترکیبات مؤثر موجود در کرمهای ترمیمکننده و انتخاب ترمیم کننده بر اساس نوع پوست، بر روتین پوستی شما تأثیر میگذارد، اثربخشی محصولاتی را که استفاده میکنید افزایش میدهد و درعینحال، احتمال بروز مشکلات پوستی را به حداقل میرساند. درواقع هدف ما این است که به پوست خود دقیقاً همان چیزی را بدهیم که به آن نیاز دارد. در این مقاله به شما کمک میکنیم علاوه بر شناسایی نوع پوست خود، با کرمهای ترمیمکننده برای انواع پوست آشنا شوید.
تشخیص نوع پوست؛ اولین قدم در انتخاب کرم ترمیمکننده
شناسایی نوع پوست، اولین قدم برای یک مراقبت از پوست مناسب است. نوع پوست شما بر اساس میزان چربی تولیدشده پوست و بافت کلی آن تعیین میشود. پوست بهطورکلی شامل پنج نوع اصلی است؛ پوست چرب، پوست خشک، پوست مختلط، پوست حساس و پوست معمولی. هر یک از این انواع پوست، دارای ویژگیهای متمایزی است که بر ظاهر، احساس شما و انتخاب راهکارهای ترمیمی برای انواع پوست تأثیر میگذارد. در اینجا با ویژگیهای هر کدام آشنا میشوید:
1. پوست معمولی
پوست معمولی اغلب بهعنوان استاندارد طلایی پوست در نظر گرفته میشود. این نوع پوست متعادل است، هیچ گونه خشکی قابل توجه یا چربی اضافی بر روی آن احساس نمیشود و دارای بافتی نرم، صاف و شفاف با منافذ ریز است. پوست معمولی معمولاً زیاد جوش نمیزند و چندان به محصولات یا تغییرات محیطی حساس نیست.
2. پوست چرب
پوست چرب با تولید بیش از حد سبوم (چربی طبیعی پوست) مشخص میشود. اگر پوست شما منافذ بزرگی دارد و خصوصاً در نواحی T که شامل پیشانی، بینی و چانه است براق به نظر میرسد، احتمالاً پوست چربی داشته باشید. افرادی که پوست چرب دارند، اغلب با آکنه، جوشهای سرسیاه و سایر لکهای پوستی دستوپنجه نرم میکنند.
3. پوست خشک
پوست خشک، کدر است و رطوبت کافی ندارد، درنتیجه دچار قرمزی، زبری و خارش میشود. پوست خشک بهدلیل آبرسانی کم، سریعتر علائم پیری و چینوچروک را نشان میدهد.
4. پوست مختلط
پوست مختلط ترکیبی از نواحی چرب و خشک است. درواقع، ناحیه T چرب است و جوشهای سرسیاه در این قسمتها دیده میشود، درحالیکه گونهها خشک یا پوستهپوسته هستند.
5. پوست حساس
پوست حساس همانطور که از نامش پیداست، مستعد تحریک است و ممکن است به محصولات مراقبت از پوست، آبوهوا و رژیم غذایی واکنش نشان دهد و دچار قرمزی، خارش، سوزش و خشکی شود.
نحوه شناسایی نوع پوست
شناسایی نوع پوست در انتخاب کرم های ترمیم کننده متناسب نیاز پوست نقش بهسزایی دارد. شما میتوانید با یک آزمایش ساده در خانه نوع پوست خود را شناسایی کنید. برای این کار، مراحل زیر را انجام دهید:
- ابتدا صورت خود را با یک شوینده ملایم بشویید و خشک کنید.
- حدود یک ساعت صبر کنید. این دوره انتظار به پوست شما اجازه میدهد تا به حالت طبیعی خود بازگردد.
- پس از گذشت یک ساعت، احساس و ظاهر پوست خود را ارزیابی کنید:
-
- اگر پوست شما براق به نظر میرسد، احتمالاً پوست چربی دارید.
- اگر احساس کشیدگی روی پوست خود دارید یا پوستهپوسته بهنظر میرسد، احتمالاً پوست شما خشک است.
- اگر ناحیه پیشانی، بینی و چانه شما براق است، اما گونههای خشک یا نرمال دارید، نوع پوست شما مختلط است.
- اگر پوست شما تحریکشده یا قرمز به نظر میرسد، ممکن است پوست حساسی داشته باشید.
- اگر احساس راحتی میکنید و پوست شما متعادل به نظر میرسد، پوست معمولی دارید.
نکات مهم در انتخاب کرمهای ترمیمکننده متناسب نیاز پوست چرب
استفاده از محصولات خشن ممکن است چربی طبیعی پوست را از بین ببرد و باعث تولید چربی بیشتری شود. از سوی دیگر، رطوبت ناکافی منجر به ایجاد یک سد پوستی در معرض خطر میشود و پوست را بیشتر مستعد ایجاد جوش میکند.
بنابراین کرم ترمیم کننده مناسب نوع پوست چرب، ترمیمکنندهای است که سبک و بدون چربی باشد تا پوست را بدون روغن اضافی، آبرسانی کند و ظاهری صاف و مات به آن بدهد. همچنین باید به دنبال یک ترمیمکننده غیرکومدونزا باشید که منافذ شما را مسدود نکند. استفاده از روغنهای سنگین مانند روغن نارگیل برای پوستهای مستعد جوش مناسب نیست.
ترکیبات ترمیمکننده متناسب با نوع پوست چرب
- اسید سالیسیلیک: یک اسید لایهبردار است که سلولهای مرده را از روی سطح پوست حذف میکند، باعث بازشدن منافذ مسدودشده پوست میشود و به کاهش چربی و رفع جوش منجر خواهد شد.
- نیاسینامید: تولید چربی پوست را تنظیم میکند و منافذ پوست را کاهش میدهد.
- ویتامین C: آنتیاکسیدانی است برای افراد با پوست چرب، بسیار مناسب است.
- رتینول: این ماده سلولهای مرده پوست را از بین میبرد، تولید سبوم را کنترل میکند و انتخاب خوبی برای پوستهای چرب است.
- هیالورونیک اسید: پوست چرب نیاز به آبرسانی دارد؛ درواقع پوست زمانی که احساس کمآبی داشته باشد، چربی اضافی تولید میکند. اسید هیالورونیک، آب را به داخل پوست میکشد و آن را بدون مسدودکردن منافذ، مرطوب نگه میدارد.
نکات مهم در انتخاب کرمهای ترمیمکننده متناسب نیاز پوست خشک و آسیبدیده
در انتخاب کرم ترمیمکننده مناسب نوع پوست خشک، باید به تغذیه، آبرسانی، حفظ رطوبت پوست و محافظت از سد پوستی توجه داشته باشید. استفاده از محصولاتی که مرطوبکننده و آبرسان ندارند، خشکی پوست را تشدید میکند و منجر به تحریک و حساسیت پوست میشود.
از آنجایی که پوست خشک، فاقد سبوم است، برای جبران این موضوع، باید به دنبال کرم ترمیمکنندهای باشید که حاوی روغنهای معدنی و گیاهی غنی و مرطوبکننده باشد. این ترکیبات ظاهر پوست خشک را نرم، صاف و شاداب میکنند.
ترکیبات ترمیمکننده مناسب نوع پوست خشک
در انتخاب کرمهای ترمیمکننده برای پوست خشک، باید به دنبال مواد آبرسان و مرطوبکننده مانند گلیسیرین، اسید هیالورونیک، سرامیدها، شیباتر، روغن دانه جوجوبا، روغن دانه آفتابگردان و اسکوالن باشید که برای رطوبترسانی عمقی پوست خشک بسیار عالی هستند.
اسیدهای آمینه و پپتیدها نیز بلوکهای سازنده پوست سالم هستند، تولید کلاژن را تحریک میکنند و خصوصاً برای پوستهای خشک مناسب خواهند بود. این ترکیبات به حفظ رطوبت، بهبود بافت و انعطافپذیری پوست خشک کمک میکنند. آنها با افزایش توانایی پوست در حفظ رطوبت، ظاهری جوان به آن میبخشند و فرآیند ترمیم طبیعی پوست را تسریع میکنند.
نکات مهم در انتخاب کرمهای ترمیمکننده متناسب نیاز پوست حساس
در انتخاب کرم های ترمیم کننده برای انواع پوست حساس، اجتناب از محرکهای بالقوه و استفاده از محصولات ملایم را باید در نظر گرفت. ترمیمکننده مناسب نوع پوست حساس باید عاری از عطر، رنگ، سولفات و پارابن باشد تا از قرمزی و واکنش احتمالی پوست جلوگیری شود.
ترکیبات ترمیمکننده متناسب با نوع پوست حساس
در ترمیمکننده مناسب پوست حساس، از ترکیبات تسکیندهنده و ملایم گیاهی مانند آلوئهورا، بابونه و بلغور جو دوسر کلوئیدی استفاده میشود. برای جلوگیری از تحریک پوست، انتخاب محصولات بدون عطر و ضد حساسیت بسیار اهمیت دارد.
مواد مرطوبکنندهای مانند نیاسینامید به دلیل خواص ضدالتهابی و کاهش قرمزی که دارند و سرامیدها، هیالورونیک اسید و اکسید روی برای ترمیم و تقویت پوست حساس مفید هستند. استفاده از رتینول در کسانی که پوست حساسی دارند یا از بیماریهای زمینهای مانند روزاسه و اگزما رنج میبرند، مناسب نیست.
نکات مهم در انتخاب کرمهای ترمیمکننده مناسب پوست مختلط
پوست مختلط دارای نواحی چرب و خشک است و این ماهیت دوگانه میتواند مراقبت از آن را دشوار کند. مدیریت پوست مختلط شامل تعادل چربی در ناحیه T، در عین آبرسانی کافی نواحی خشکتر است. استفاده از محصولات خشن، خشکی پوست را تشدید میکند؛ درحالیکه محصولات روغنی، چربی پوست را افزایش میدهند.
رسیدن به یک تعادل مناسب، کلید حفظ سلامت پوست مختلط است. در این راستا ممکن است لازم باشد برای قسمتهای مختلف صورت خود از ترمیمکنندههای مختلفی استفاده کنید. یک ترمیمکننده سبکوزن و غیرکومدونزا برای ناحیه T و یک ترمیمکننده غنی و آبرسان برای نواحی خشک مناسب بهنظر میرسد.
نکات مهم در انتخاب کرمهای ترمیمکننده مناسب پوست معمولی
افرادی که پوست نرمال دارند، میتوانند بدون نگرانی از بروز مشکلات و واکنشهای نامطلوب از طیف وسیعی از محصولات ترمیمکننده استفاده کنند؛ اما این نوع پوست برای حفظ سلامت و جلوگیری از بروز مشکلات بعدی، همچنان نیاز به مراقبت دارد.
نقش نوع آسیب در انتخاب کرم ترمیمکننده
هنگامی که صحبت از ترمیم زخم میشود، بهبودی سریع و مؤثر اسکار زخم اهمیت پیدا میکند. انتخاب و خرید یک کرم ترمیم کننده مناسب، به نوع آسیب پوستی ایجادشده و شدت آن بستگی دارد.
انواع مختلفی از کرمهای ترمیم کننده برای درمان انواع آسیبهای پوستی از جمله سوختگی، جای جوش، لک و اسکار بخیه وجود دارد. بنابراین، درنظر گرفتن نوع آسیب پوستی و ترکیبات مؤثر در بهبود آن، در انتخاب راهکارهای ترمیمی برای انواع پوست نقش دارند.
1. سوختگی
سوختگی نوعی آسیب پوستی است که در اثر عوامل مختلفی مانند شعله، گرما، خورشید، لیزر، انرژی الکتریکی، مواد شیمیایی و تشعشعات ایجاد میشود. درمان اسکارهای بعد از سوختگی تأثیر بسزایی بر کیفیت زندگی این بیماران دارد. بهطورمعمول، بافت سوخته بیشتر از پوست سالم، آب بین بافتی خود را از دست میدهد.
در پاسخ به ازدسترفتن آب، فرآیندهای التهابی مختلفی آغاز میشود که با تولید بیشازحد کلاژن همراه است. این تغییرات خاصیت ارتجاعی بافت اسکار را کاهش میدهد و خارش شدید ایجاد میکند. به افراد دچار سوختگی اکیداً توصیه میشود که بهطور منظم از کرمهای ترمیمکننده استفاده کنند، چراکه در این وضعیت استفاده صحیح از کرم ترمیم کننده برای اثرگذاری بیشتر اهمیت بسیاری دارد.
کرم ترمیمکننده مناسب پوست دچار سوختگی باید مرطوبکننده باشد، به بهبود جای زخم کمک کند، باعث حداقل تحریک شود، از سد پوستی محافظت کند و در کاهش از دست دادن آب از طریق پوست مفید باشد. از جمله ترکیبات مؤثر در کرمهای ترمیمکننده سوختگی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سیلیکون: از نظر بالینی ثابت شده است که ترمیمکنندههای سیلیکونی از مؤثرترین درمانهای خانگی برای اسکارهای برجسته، اسکار ناشی از سوختگی و همچنین اسکارهای زخم جراحی و بخیه هستند. استفاده زودهنگام از کرم ترمیمکننده حاوی سیلیکون در بیماران آسیبدیده ناشی از سوختگی بسیار اهمیت دارد، چراکه سیلیکون عنصر کلیدی در بهبود ظاهر اسکار است.
- آلوئهورا: آلوئهورا بهطور گسترده در طب سنتی برای درمان سوختگی استفاده میشود که برای آبرسانی پوست، تسکین سوختگی و مراقبتهای بعد از اسکار مفید است.
- دکسپانتنول: دکسپانتنول یک پماد انسدادی است که از کاهش آب بین بافتی جلوگیری میکند و اثرات مفیدی بر روند بهبود زخم دارد.
2. لک و جای جوش
تغییرات هورمونی، داروها، رژیم غذایی، ژنتیک و غیره ممکن است باعث بروز آکنه در نوجوانان و بزرگسالان شود. آکنه علاوه بر آزاردهندهبودن، میتواند بافت و رنگ پوست را تحت تأثیر قرار دهد، بهخصوص زمانی که جوشها دستکاری شوند.
برخی از اسکارهای جوش، بهمرور زمان محو میشوند، ولی برخی دیگر ممکن است دائمی باشند. خرید کرم ترمیم کننده مناسب و استفاده از آن میتواند به تسریع درمان جای جوش کمک کند. ترکیبات مؤثر در این محصولات برای از بین بردن جای آکنه عبارتند از:
- آداپالن: یک رتینوئید است که برای رفع جای جوش در پوستهای معمولی، چرب و مختلط مناسب است و به کاهش تورم و التهاب، افزایش تولید کلاژن، جلوگیری از ایجاد جوش و تغییر رنگ ناشی از آن کمک میکند.
- سالیسیلیکاسید، لاکتیکاسید و گلیکولیک اسید: لایهبردارهای مناسب پوستهای چرب و آکنهای هستند که به کاهش تعداد جوش و محوشدن تغییر رنگ ناشی از جوش کمک میکند. قابل ذکر است که بعد از استفاده از این لایهبردارها، حتماً باید از ضد آفتاب استفاده کنید.
- رتینول: رتینول برای انواع اسکار در پوستهای مستعد آکنه عالی است. رتینول به بازسازی بافت، تحریک کلاژن و بهبود ظاهر اسکارها کمک میکند. بهتر است رتینول را شبها استفاده کنید. روز بعد نیز استفاده از ضدآفتاب را فراموش نکنید تا از تحریک و آسیب پوست در امان باشید.
- آزلائیک اسید: آزلائیک اسید دارای مکانیسم دوگانهای است؛ اول بازسازی سلولهای پوست و دوم مهار رشد باکتریهای مولد آکنه. این مکانیسمها به جلوگیری از ایجاد جوشهای جدید کمک میکند و درعینحال اسکار آکنههای موجود را بهبود میبخشد. اسید آزلائیک همچنین به کاهش التهاب و قرمزی کمک میکند.
- ویتامین C: وقتی صحبت از اسکار آکنه به میان میآید، وجود ویتامین C برای روشنکردن پوست از طریق مهار تولید ملانین و توانایی تقویت ساخت کلاژن در آن ضروری است.
3. زبر و خشن شدن پوست
عوامل متعددی باعث تیرگی و زبری پوست میشوند، ولی شایعترین دلیل این امر تجمع سلولهای مرده پوست است. بنابراین وقتی پوست شما ظاهر کدری پیدا میکند، باید به سراغ موادی بروید که لایه بیرونی خشن آن را از بین ببرد تا درخشندگی آشکار شود. در ترمیمکننده متناسب با نوع پوست زبر و خشن، توجه به وجود این ترکیبات از اهمیت بالایی برخوردار است:
- اسید گلیکولیک: اسید گلیکولیک که یک آلفا هیدروکسی اسید (AHA) است، سلولهای مرده پوست را جدا میکند و بهآرامی آن را لایه برداری میکند. بنابراین با گذشت زمان، بافت پوست شما صافتر و درخشانتر میشود.
- اسید سالیسیلیک: اسید سالیسیلیک برای افرادی که پوست چربی دارند، مفید است. این بتا هیدروکسی اسید (BHA) لایهبرداری است که باعث کاهش تولید سبوم پوست نیز میشود؛ درنتیجه بهمرور زمان، پوست صافتر به نظر میرسد.
- رتینوئید: رتینوئیدها از مشتقات ویتامین A هستند که میتوانند بسیاری از مشکلات پوست از جمله ناهمواری آن را رفع کنند. این ماده باعث سرعتبخشیدن به جایگزینی پوست پیر، کدر و زبر میشود.
- اسید آزلائیک: این ماده با تثبیت تولید کراتین در پوست، اثر لایهبرداری دارد.
4. التهاب و قرمزی
التهاب میتواند برای پوست آزاردهنده باشد و باعث قرمزی، تحریک و جوش شود. عوامل سبک زندگی، عوامل محیطی، مواد شیمیایی موجود در محصولات مراقبت از پوست، آلرژنها و بیماریهای زمینهای پوست مانند اگزما، پسوریازیس و روزاسه ممکن است باعث تحریک پوست شما شود.
آگاهی از اینکه کدام ترکیبات ضدالتهابی را باید در کرمهای ترمیمکننده جستجو کنید، در مدیریت و پیشگیری از التهاب بسیار مهم است. برخی از این ترکیبات عبارتند از:
- آلوئهورا: آلوئهورا در تسکین پوست تحریکشده بسیار خوب عمل میکند. این گیاه سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهایی است که به آرامکردن قرمزی و کاهش التهاب کمک میکند؛ به علاوه با خواص آبرسانی خود برای پوستهای خشک یا حساس مناسب است.
- عصاره بابونه: این گل که بهدلیل خواص درمانی آرامبخش خود شناخته شده است، معمولاً در دمنوشها استفاده میشود. با این حال، هنگامی که به صورت موضعی استفاده شود، همان اثر را روی پوست دارد. به این صورت که به پوست احساس آرامش میدهد و قرمزی و التهاب را در آن از بین میبرد.
- عصاره کالاندولا: گل همیشه بهار درست مانند بابونه، دارای خواصی است که به کاهش احساس التهاب در پوست کمک میکند و آن را به یک ماده عالی برای کسانی که پوست حساس یا آسیبدیده دارند، تبدیل میکند.
- روغن آرگان: روغن آرگان یکی از بهترین روغنهای گیاهی برای پوستهای قرمز و تحریکشده است. این روغن دارای غلظت بالایی از اسیدهای چرب امگا است که التهاب و قرمزی پوست را آرام میکند.
- چای سبز: چای سبز سرشار از پلی فنولهایی است که به دلیل اثرات ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی خود شناخته شده است و به کاهش قرمزی، تورم و حتی آکنه کمک میکند.
- شی باتر: شی باتر در کاهش احساس التهاب در پوست بسیار مؤثر است. اگر پوست شما مستعد قرمزی است، از کرمهای ترمیمکننده حاوی شی باتر نیز میتوانید استفاده کنید.
- نیاسینامید: نیاسینامید برای کاهش احساس التهاب در پوست مؤثر است که به نوبه خود قرمزی سطح پوست را کاهش میدهد.
5. چین و چروک
چینوچروکها بهعنوان بخش اجتنابناپذیر پیری ناشی از آسیبهای خورشید، حرکات مکرر صورت، ژنتیک و سایر عوامل، روی صورت شما ظاهر میشوند. چه با خطوط ریز سرکار داشته باشید و چه چروکهای عمیق، استفاده صحیح از کرم ترمیمکننده برای اثرگذاری بیشتر لازم است.
مطالعات نشان دادهاند که استفاده از کرمهای ضدآفتاب تا 80 درصد از علائم پیری صورت که ناشی از قرارگرفتن در معرض نور خورشید است، میکاهد. بنابراین کرمهای ضد آفتاب بهترین دفاع ضد پیری به شمار میآیند. مؤثرترین ترکیبات ضد پیری که در انتخاب ترمیمکننده بر اساس نوع پوست دارای چینوچروک باید جستجو کنید، عبارتند از:
- رتینوئیدها: رتینوئیدها که از ویتامین A مشتق میشوند، ترکیبات ضد پیری فوقالعادهای هستند که به پوست شما کمک میکنند کلاژن بیشتری بسازد.
- ویتامین C: ویتامین C یک آنتیاکسیدان قوی است که بهتنهایی در ترمیم پوست چندان مؤثر نیست؛ اما وقتی به کرم ترمیمکننده چینوچروک اضافه شود و بهطور منظم استفاده شود، آسیبهای ناشی از نور خورشید و از دست دادن کلاژن ناشی از آن را کاهش میدهد و به از بین بردن خطوط ریز کمک میکند.
- نیاسینامید: این ماده علائم پیری و تغییر رنگ پوست را کاهش میدهد و میتواند اثری آرامبخش بر پوست داشته باشد.
- پپتیدها: پپتیدها بلوکهای سازنده پروتئین هستند و سیگنالهایی را برای کمک به ساخت کلاژن و بهبود رطوبترسانی در پوست ارسال میکنند.
6. زخمهای جراحی و سایر زخمها
با ادامه پیشرفت تکنیکهای جراحی، جراحان توانستهاند اثرات زخمهای گسترده جراحی را به حداقل برسانند. با اینوجود، باقیماندن جای زخم بعد از عملهای جراحی اجتنابناپذیر است.
خوشبختانه، با خرید کرمهای ترمیمکننده میتوانید از برجایماندن اسکارهای گسترده جلوگیری کنید. وقتی صحبت از اسکارهای جراحی به میان میآید، استفاده از بهترین ترمیم کننده های پوست برای محوشدن آنها بسیار اهمیت پیدا میکند. مؤثرترین ترکیبات در این محصولات به شرح زیر است:
- سیلیکون: همانطور که اشاره کردیم، سیلیکون معمولاً جزء مؤثرترین ترکیبات در کرمهای ترمیمکننده زخم است. سیلیکون میتواند با افزایش آبرسانی به لایه دوم پوست، به کاهش جای زخم کمک کند. همچنین با تنظیم تولید کلاژن، پوست را نرمتر و صافتر میکند.
- ویتامین E: ویتامین E پوست را هیدراته نگه میدارد و به بهبود زخم کمک میکند. پس از جراحی، استفاده از کرم ترمیمکننده حاوی ویتامین E راهی عالی برای به حداقل رساندن شدت اسکار زخم است.
- آلانتوئین و عصاره پیاز: عصارههای گیاهی نیز در کرمهای ترمیمکننده زخم جای دارند. خواص آبرسانی، نرمکنندگی و ضدالتهابی آنها، به ترمیم جای زخم های کوچکتر جراحی کمک میکند. همچنین میتواند تولید کلاژن را تحریک کند.
سخن پایانی
با توجه به تنوع بسیار زیاد کرمهای ترمیمکننده در بازار، در این مقاله به نکاتی اشاره کردیم که به شما در انتخاب بهترین ترمیمکننده های پوست کمک میکند. در این بخش بهطور خلاصه خواهیم گفت که باید چه نکاتی را در انتخاب کرمهای ترمیمکننده در نظر بگیرید:
اولین قدم در انتخاب هر محصول در این زمینه، شناسایی صحیح نوع پوست است، چراکه توجه به این نکته باعث سازگاری کرم ترمیم کننده با پوست شما میشود.
پوستهای چرب به ترمیمکنندهای نیاز دارند که تولید سبوم اضافی را متعادل کند. رطوبترسانی و تغذیه عمیق در انتخاب ترمیمکنندههای مناسب پوست خشک اهمیت پیدا میکند. پوستهای مختلط نیز به ترمیمکنندهای نیاز دارند که چربی پوست را در منطقه T متعادل کند، مناطق خشک پوست آبرسانی شوند و دارای ترکیبات ملایم و غیرمحرک باشد.
دومین نکته توجه به نوع آسیب پوستی و شدت آن است. هریک از آسیبهای پوستی ویژگیهای خاص خود را دارند و نواحی مختلفی از پوست را درگیر میکنند. بنابراین مدیریت درمان انواع آسیبهای پوستی از جمله سوختگی، جای جوش، لک، پوست زبر، چینوچروک و اسکار جراحی متفاوت است که در این مورد مفصل صحبت کردیم.
درنهایت به اهمیت آشنایی با ترکیبات کلیدی کرمهای ترمیم کننده پوست اشاره کردیم که به شما در انتخاب بهترین ترمیمکنندههای پوست کمک میکند. باید بدانید ترکیباتی مانند گلیسیرین، هیالورونیک اسید، روغنهای گیاهی و معدنی نقش آبرسان و مرطوبکننده ایفا میکنند. ویتامینهای A، C و E آنتیاکسیدان و ترکیبات ضدالتهابی ترمیمکنندهها هستند. عصارههای گیاهی مانند آلوئهورا، کالاندولا و بابونه تسکینبخش پوست آسیبدیدهاند. سالیسیلیکاسید و گلیکولیکاسید لایهبردارند و در نهایت سیلیکون یکی از مؤثرترین ترکیبات برای رفع اسکار زخمهای عمیق است.
سؤالات متداول
1. زمان بهبودی اسکار بعد از استفاده از کرمهای ترمیمکننده چه مدت است؟
زمان بهبودی بسته به عوامل مختلف میتواند متفاوت باشد. برای اسکارهای تازه و سطحی، فرد ممکن است در چند هفته اول استفاده منظم از کرمترمیمکننده متوجه بهبودی جای زخم خود شود، در حالی که در مورد زخمهای کهنه و عمیق، مدت زمان بیشتری طول میکشد.
2. آیا نوع پوست افراد در طول زمان تغییر میکند؟
بله. نوع پوست افراد ثابت نیست و ممکن است بهدلیل عوامل مختلف مانند سن، هورمونها، آبوهوا، تغییرات فصلی و سبک زندگی تغییر کنند. به عنوان مثال، با افزایش سن، پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست میدهد و نازکتر میشود، درنتیجه پس از آسیب به خوبی بهبود نمییابد. درک این تغییرات و تطبیق روتین مراقبت از پوست بر این اساس، برای حفظ سلامت پوست بسیار مهم است.
نویسنده: مهشید عابدی
ناظر علمی: دکتر علی سالاری تبار و حسن غیبی