استفاده از غذای بستهبندی شده ممکن است باعث بروز سرطان سینه شود!
:quality(80)/https://static.zeevash.ir/Posts/Image/استفاده-از-غذای-بسته-بندی-شده-ممکن-است-باعث-بروز-سرطان-سینه-شود-86tu.jpg)
آخرین بهروزرسانی: ۱۱ آبان ۱۴۰۳اخبار
سرطان سینه شایعترین سرطان در میان زنان است و زندگی بسیاری از زنان در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار میدهد. حدود ۱۳ درصد از زنان در طول زندگیشان با سرطان سینه درگیر هستند. اگرچه مرگومیر ناشی از سرطان سینه در سالهای اخیر کاهش یافته است؛ اما آمار نشان میدهد که میزان ابتلا به این بیماری بهویژه در میان زنان جوان رو به افزایش است. پزشکان و محققان باور دارند یکی از دلایل احتمالی افزایش سرطان سینه، مواد شیمیایی موجود در بستهبندیهای مواد غذایی است.
مطالعات جدید درباره این موضوع چه میگویند؟
مطالعهای که توسط بنیاد بستهبندی مواد غذایی فوروم (Food Packaging Forum Foundation) در زوریخ سوئیس انجام شده است، ۱۸۹ ماده شیمیایی را در بستهبندیهای غذایی شناسایی کرده که ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند. در این میان، ۷۶ ماده شیمیایی توانایی منتقل شدن از بستهبندی به مواد غذایی را دارند. این یافتهها نگرانیهایی را در مورد سلامت عمومی، بهویژه سلامت زنان، ایجاد کرده است؛ زیرا بسیاری از این مواد بهعنوان مواد سرطانزا شناخته میشوند.
مواد سرطانزا چگونه از بستهبندی وارد غذا میشوند؟
در مسیر تولید تا مصرف، مواد غذایی با بستهبندیها و تجهیزات مختلفی تماس دارند که ممکن است باعث انتقال مواد شیمیایی به غذا شوند. طبق این مطالعه، ۱۴۳ مورد از این مواد شیمیایی در بستهبندیهای پلاستیکی یافت شده است. همچنین، بستهبندیهای کاغذی و فلزی نیز در مواردی حاوی این مواد مضر هستند.
آیا باید نگران باشیم؟
در حالی که این یافتهها نشان میدهند که مواد شیمیایی مضر بالقوهای در بستهبندیهای مواد غذایی وجود دارند، هنوز شواهد قطعی وجود ندارد که این مواد مستقیماً باعث سرطان سینه میشوند. بن اتکینسون، یکی از کارشناسان موسسه "Breast Cancer Now" تأکید کرده است که این مطالعه تنها ارتباط احتمالی بین مواد شیمیایی و سرطان را نشان میدهد و برای اثبات کامل آن، تحقیقات بیشتری لازم است.
چگونه میتوان خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش داد؟
کارشناسان برخی از راهکارهای ساده را برای کاهش خطر تماس با این مواد شیمیایی ارائه دادهاند. از جمله این اقدامات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده از آب لولهکشی بهجای آب بطری و استفاده از فیلتر آب
- اجتناب از گرم کردن غذا در بستهبندیهای پلاستیکی، بهخصوص در مایکروویو
- نگهداری غذاها در ظروف شیشهای بهجای پلاستیکی
- افزایش مصرف مواد غذایی تازه و محلی مانند میوهها و سبزیجات
توصیههای تکمیلی برای کاهش خطر سرطان سینه
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) توصیه میکند که برخی عوامل مانند فعالیت بدنی منظم، حفظ وزن سالم، محدود کردن مصرف الکل و داشتن رژیم غذایی سالم میتوانند به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کنند. در نهایت، هرچند ارتباط مستقیم میان مواد شیمیایی بستهبندی مواد غذایی و سرطان سینه هنوز ثابت نشده است. با این وجود رعایت نکات سادهای که برای کاهش مواجهه با این مواد پیشنهاد شده است؛ میتواند گام مؤثری در حفظ سلامت شما باشد.
منبع: MedicalNewsToday