یک مطالعه جدید نشان میدهد که استفاده از تلفن همراه برای برقراری تماس ممکن است با افزایش خطر بیماریهای قلبی-عروقی مرتبط باشد. نتایج این تحقیق نشان میدهد که افرادی که بیشتر از گوشیهای همراه خود برای تماس استفاده میکنند، تا ۲۱٪ بیشتر در معرض خطر تجربه یک رویداد قلبی-عروقی مانند سکته یا نارسایی قلبی قرار دارند. این افزایش خطر بهویژه در افراد مبتلا به دیابت و افراد سیگاری مشهودتر بود. در این مطالعه که شامل دادههای تقریبی نیم میلیون نفر بود، به بررسی ارتباط بین مدت زمان تماسهای تلفنی و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی پرداخته شد. بر اساس یافتهها، هرچه افراد زمان بیشتری را در هفته صرف تماسهای تلفنی کنند، احتمال بروز مشکلات قلبی آنها افزایش مییابد. برای مثال:
- ۵ تا ۲۹ دقیقه تماس در هفته با ۳٪ افزایش خطر همراه بود.
- ۳۰ تا ۵۹ دقیقه، ۷٪ افزایش خطر
- ۱ تا ۳ ساعت، ۱۳٪ افزایش خطر
- ۴ تا ۶ ساعت، ۱۵٪ افزایش خطر
- بیش از ۶ ساعت، ۲۱٪ افزایش خطر
محققان بر این باورند که بخشی از تأثیرات منفی تماسهای تلفنی بر سلامت قلب ممکن است با تأثیر آنها بر خواب و سلامت روان مرتبط باشد. همچنین، استفاده طولانیمدت از تلفن همراه میتواند باعث افزایش استرس و اضطراب شود که هر دو با افزایش فشار خون و التهاب مرتبط هستند و میتوانند به بیماریهای قلبی منجر شوند. پیشبینی میشود که کیفیت نامناسب خواب و استرس روانی میتوانند از طریق اختلال در ریتم شبانهروزی، تغییرات هورمونی و متابولیکی و افزایش التهاب در بدن، باعث توسعه بیماریهای قلبی شوند.
آیا باید نگران استفاده از تلفن همراه باشیم؟
پژوهشگران تأکید دارند که هنوز در این زمینه به اطلاعات بیشتری نیاز داریم؛ هنوز نمیتوان بهطور قطع استفاده از تلفن همراه را بهعنوان یک عامل خطر برای بیماریهای قلبی معرفی کرد. بنابراین، این نتایج باید در مطالعات آینده با دقت بیشتری بررسی شوند. تا آن زمان، پژوهشگران توصیه میکنند که افراد با انجام عادات سالم مانند تغذیه متعادل، ورزش منظم، خواب کافی و کاهش استرس میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهند.
منبع: MedicalNewsToday