چای، قهوه، نوشابه؛ مثلثی از دوستان و دشمنان قلب! ❤️🔻
:quality(80)/https://static.zeevash.ir/Posts/Image/چای-قهوه-نوشابه-دوستان-و-دشمنان-قلب-myts.jpg)
آخرین بهروزرسانی: ۱۱ آبان ۱۴۰۳اخبار
تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف بیش از چهار فنجان قهوه در روز ممکن است خطر سکته قلبی را تا ۳۷ درصد افزایش دهد. همچنین طبق این آمار، مصرف نوشیدنیهای گازدار تا ۲۲ درصد و آبمیوههای صنعتی و نوشیدنیهای میوهای تا ۳۷ درصد باعث افزایش بروز این سکته میشوند. در مقابل، نوشیدن روزانه سه تا چهار فنجان چای - بهویژه چای سیاه و چای سبز - میتواند خطر سکته را تا ۲۹ درصد کاهش دهد. اگرچه این تحقیقات محدودیتهایی دارند؛ اما نتایج آنها با مطالعات مشابه همسو است.
قهوه و ارتباط آن با افزایش خطر سکته
مصرف بیش از چهار فنجان قهوه در روز با افزایش ۳۷ درصدی خطر سکته همراه است. همچنین، خطر سکته ناشی از لخته خون با مصرف این مقدار قهوه تا ۳۲ درصد افزایش مییابد. اما مصرف کمتر از چهار فنجان قهوه چنین افزایش خطری به همراه ندارد. برخلاف قهوه، مصرف چای بهویژه سه تا چهار فنجان در روز، خطر سکته را به طور قابلتوجهی کاهش میدهد. نوشیدن بیش از چهار فنجان چای در روز خطر کلی سکته را تا ۱۹ درصد و خطر سکته ناشی از خونریزی را تا ۲۲ درصد کاهش میدهد. انواع چای سیاه، از جمله ارل گری و چای صبحانه انگلیسی، خطر سکته را تا ۲۹ درصد کاهش میدهند. مصرف چای سبز نیز با کاهش ۲۷ درصدی خطر سکته همراه است.
نکته جالب توجه دیگر این است که افزودن شیر به چای ممکن است از مزایای آن بکاهد. تفاوت خاصی بین شیر گاو و شیرهای گیاهی مانند سویا یا بادام نیز مشاهده نشده است اما به دلیل شیوع عدم تحمل لاکتوز در برخی مناطق، احتمال دارد برخی شرکتکنندگان از شیرهای گیاهی استفاده کرده باشند.
اهمیت انتخابهای سالم
این مطالعات بر اهمیت انتخابهای سالمتر در مصرف نوشیدنیها تأکید میکنند. مصرف آب و چای به عنوان گزینههای سالم شناخته میشوند؛ در حالی که مصرف زیاد نوشابههای گازدار و قهوه میتواند خطرناک باشد. همچنین، انتخاب نوشیدنیهای بدون قند و افزودنی به کاهش خطر سکته کمک میکند. محققان توصیه میکنند برای کاهش خطر سکته، نوشیدن آب و چای را جایگزین نوشیدنیهای مضر کنید و برای مصرف قهوه محدودیتی زیر چهار فنجان در روز درنظر بگیرید.
منبع: HealthLine