15 دلیل نازک شدن و کم پشتی موها + 14 راه تقویت موی سر
:quality(80)/https://static.zeevash.ir/Posts/Image/نازک-شدن-و-کم-پشتی-موها-5phs.jpg)
آخرین بهروزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۴۰۳بهداشتی و آرایشی
همه افراد خصوصاً خانمها دوست دارند موهایی زیبا، براق و پرپشت داشته باشند. ژنتیک در استحکام مو و حجم آن بسیار مؤثر است، ولی به این بهمعنی نیست که شما در سلامت موهای خود نقشی ندارید. اگر اخیراً متوجه شدهاید که موهایتان نازک شدهاند و بیش از حد معمول میریزند، ما اینجا خبرهای خوبی برایتان داریم!
در این مقاله، به مرور 14 دلیل اصلی نازک شدن موها میپردازیم. آگاهی از این موارد به شما کمک میکند تارهای موی خود را تقویت کنید و با افزایش حجم و ظاهر آنها احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید.
منظور از نازک شدن موها چیست؟
طبق نظر آکادمی متخصصین پوست آمریکا (AAD)، ریزش 50 تا 100 تار مو در روز طبیعی است؛ زیرا موهای جدید نیز به طور همزمان در حال رشد هستند. ریزش مو زمانی اتفاق میافتد که سرعت ریختن موها بهاندازهای باشد که با رشد موهای جدید جایگزین نشود.
برخلاف ریزش موی گسترده، نازکشدن موها لزوماً باعث طاسی نمیشود؛ بااینحال، ممکن است تراکم موها در حدی کم شود که پوست سر از لابهلای موهایتان دیده شود و بر ظاهرتان تأثیر منفی بگذارد. این اصلیترین راه برای تشخیص موی نازک است.
نازکشدن موها یکی از مشکلات مو است که معمولاً بهتدریج اتفاق میافتد و در ابتدا میتواند نگرانکننده باشد؛ ولی خبر خوب این است که این روند قابل درمان است و شما فرصت دارید تا علل آن را مشخص کنید و بهترین اقدامات درمانی ممکن را انجام دهید.
علل کمپشتی و نازک شدن مو
نازکشدن تدریجی موهای بالای سر، نقطه شروع ریزش مو است. علت ریزش مو سر در سنین و جنسیتهای مختلف متفاوت است و میتواند نشانه بروز طاسی در آینده یا هشداری بر وجود یک بیماری زمینهای باشد. دلیل کم پشتی موها به عوامل ارثی، عادات غلط سبک زندگی، شرایط پزشکی یا ترکیبی از این عوامل برمیگردد. بسته به علت نازک شدن موها، ممکن است تارهای مو دوباره رشد کنند و مجدداً به حالت طبیعی خود بازگردند یا بازنگردند. در این قسمت به عوامل کم پشتی و دلایل نازک شدن موها میپردازیم.
1. ژنتیک و سابقه خانوادگی
وراثت شایعترین علت ریزش مو در سراسر جهان بهحساب میآید. در واقع، افراد ژنهایی را به ارث میبرند که باعث کوچکشدن فولیکولهای مو و در نهایت توقف رشد موها میشود. این بیماری که آلوپسی آندروژنیک نامیده میشود، معمولاً بهتدریج و با الگوهای قابل پیشبینی رخ میدهد. طاسی با الگوی مردانه به صورت عقبنشینی خط رویش مو و طاسی با الگوی زنانه با موی کم پشت و نازک مشخص میشود.
2. رژیم غذایی نامناسب
بدن برای رشد تارهای موی جدید و حفظ سلامت فولیکولهای مو به مواد مغذی نیاز دارد. تغذیه نامناسب، کمبود ویتامینها و مواد معدنی باعث شکنندگی ساقه و کدرشدن ظاهر مو میشود و احتمال ریزش مو را افزایش میدهد. وجود پروتئین و برخی مواد مغذی دیگر مانند ویتامینهای A، B، C، E و آهن در سلامت موها نقش دارد؛ در مقابل برخی مواد غذایی نیز علت نازکشدن و ریزش موهای سر ما هستند. این غذاها عبارتند از:
- غذاهای شیرین و رژیمهای غذایی با قند بالا
- غذاهای فرآوریشده
- غذاهای پرنمک
- الکل
3. استرس و اضطراب
بسیاری از افراد پس از یک شوک فیزیکی یا احساسی دچار ریزش و نازکشدن تارهای مو میشوند. هنگامیکه دوره استرس و اضطراب پایان یابد، ظاهر و حجم موها طی 6 تا 9 ماه به حالت طبیعی خود برمیگردد.
4. کاهش وزن قابل توجه
ریزش مو معمولاً حدود 3 تا 4 ماه پس از کاهش وزن سریع و به دنبال رژیمهای سخت کاهش وزن یا جراحی رخ میدهد و تا 6 ماه ادامه دارد. البته این شرایط موقتی است و نازک و کمپشتشدن موها معمولاً به علت فشار، استرس و کمبود مواد مغذی در رژیم غذایی ایجاد میشود.
5. رعایت نکردن نکات مراقبتی مو
طبق نظر انجمن متخصصین پوست آمریکا، تکرار برخی عادات و روشهای غلط روزانه میتواند به شکستن مو، آسیب به پوست سر و ایجاد فشار بر فولیکولهای مو منجر شود. برخی از این عادات غلط عبارتند از:
6. آلوپسی کششی
زمانیکه موهای خود را محکم به عقب میبندید، این کار به ریشه مو فشار میآورد و فولیکول مو را میشکند. کشیدن مداوم موها منجر به ریزش دائمی مو میشود که به نام آلوپسی کششی هم معروف است.
7. تغییرات هورمونی
تغییرات هورمونی، از جمله بارداری، زایمان، یائسگی و سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS)، میتواند دلیل نازک و کمپشت شدن موها و ریزش آنها باشد. عدم تعادل هورمونی باعث میشود که موهای شما در سنین پایینتر از حد معمول شروع به نازکشدن و ریزش کند. ریزش موی هورمونی تدریجی است و شما ممکن است تا زمانی که خط رویش موی شما بهطور قابل توجهی عقب نرود، یا پوست سرتان نمایان نشود، متوجه آن نشوید.
8. بیماری تیروئیدی
مشکلات تیروئیدی شدید اگر کنترل نشوند، باعث خشکی، شکنندگی یا نازکشدن موها میشوند. هنگامی که در تولید هورمون تیروئیدی T3 و T4 اختلال ایجاد شود، بیماری تیروئید بر رشد ریشهای موها اثر میگذارد؛ ریزش آنها آغاز میشود و ممکن است با رشد موهای جدید جایگزین نشوند. درنتیجه، موی سر و نواحی دیگر مانند ابروها نازک میشود.
9. بیماری خودایمنی لوپوس اریتماتوز
لوپوس یک بیماری خودایمنی مزمن است که در آن علائم مفصلی و پوستی شایع است، اما ممکن است در عملکرد سایر اندامهای داخلی مانند کلیهها، قلب و ریه اختلال ایجاد کند. لوپوس همچنین باعث التهاب گسترده سلولهای سالم از جمله سلولهای پوست میشود. وقتی لوپوس به پوست شما آسیب میزند، فولیکولهای پوست سر دیگر نمیتوانند موها را نگه دارند و آنها شکنندهتر از حد معمول میشوند. این روند تدریجی است و جزو نشانههای اولیه بیماری لوپوس محسوب میشود.
10. بیماری خودایمنی آلوپسی آرهآتا
بیماری آلوپسی آره آتا زمانی ایجاد میشود که سیستم ایمنی بدن به فولیکولهای مو حمله میکند و باعث ریزش آنها میشود. ریزش مو در این بیماری بهصورت تکههای گرد روی پوست سر است. همچنین میتواند روی ابروها، ریش و موهای سایر قسمتهای بدن تأثیر بگذارد. آلوپسی آرهآتا بهطور متوسط در افراد 25 تا 36 ساله ظاهر میشود.
11. بیماری خودایمنی پسوریازیس
پسوریازیس پوست سر، یک اختلال خودایمنی مزمن است که منجر به رشد بسیار سریع سلولهای پوستی میشود و با علائمی مانند پوستهپوسته شدن، خارش و سوزش پوست سر همراه است که گاهی منجر به ریزش مو میشود.
12. عوارض جانبی ناشی از مصرف داروها
یکی از دلایل نازکشدن موها، ممکن است ناشی از عوارض جانبی داروها باشد. برخی از داروها با تداخل در چرخه طبیعی رشد موهای سر، باعث ریزش مو میشوند. پزشک و داروساز میتوانند در مورد داروهایی که باعث ریزش مو میشوند، شما را راهنمایی کنند.
ریزش مو ناشی از داروها، با تغییر دوز دارو، تجویز داروهای جایگزین یا استفاده از برخی مکملها، برگشتپذیر است. ازجمله داروهایی که باعث ریزش مو میشود عبارتند از:
- داروهای رقیقکننده خون مانند هپارین و وارفارین
- داروهای ضد افسردگی مانند سرترالین و فلوکستین
- داروهای ضد تشنج مانند کاربامازپین و لاموتریژین
- داروهای تثبیتکننده خلقوخو مانند لیتیم
- برخی از آنتیبیوتیکها مانند پنیسیلین، اریترومایسین و ایزونیازید
- داروهای ضد فشار خون مانند لوزارتان و متوپرولول
- داروهای ضد چربی خون مانند آتورواستاتین و جمفیبروزیل
- داروهای ضد التهاب و سرکوبگر سیستم ایمنی مانند متوترکسات
- داروهای شیمیدرمانی مانند سیکلوفسفامید و دوکسوروبیسین
- داروهای هورمونی مانند لتروزول و تاموکسیفن
- داروهای ضد آکنه مانند ایزوترتینوئین
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند دیکلوفناک
- داروهای ضد پارکینسون مانند لوودوپا
- داروهای کورتیکواستروئید مانند پردنیزولون
- داروهای تیروئید مانند پروپیل تیواوراسیل
قابل ذکر است که مصرف قرص ضد بارداری به علت افزایش سطح هورمون استروژن و کاهش سطح هورمون تستوسترون، میتواند روند نازکشدن مو را کند یا متوقف کند؛ بنابراین قطع مصرف این قرصها ممکن است ریزش مو را برگرداند.
سایر دلایل
13. استفاده بیشازحد از وسایل حرارتی مانند سشوار، اتوهای مو، بیگودی و سایر ابزارهای حالتدهنده گرم
14. استفاده از شامپوی نامناسب
15. رنگکردن مکرر موها
راهکارهای درمانی برای تقویت موهای نازک و کم پشت
برخی از موارد نازکشدن مو قابلدرمان است. به همین دلیل، در نظر گرفتن 14 نکته زیر به عنوان روش های حفظ سلامت موهای نازک بسیار اهمیت دارد.
1. تقویت موهای نازک و کمپشت با ماساژ پوست سر
ماساژ منظم پوست سر، اولین و ارزانترین قدم برای داشتن موهای پرپشت است. زمانی که موهای سر خود را میشویید، به مدت چند دقیقه بهآرامی با حرکات دایرهای نوک انگشتان به پوست سر خود فشار وارد کنید تا گردش خون پوست سر تحریک و تقویت شود. همچنین میتوانید برای این کار از ماساژورهای دستی برسمانند استفاده کنید تا سلولهای مرده را از بین ببرید.
2. تقویت موهای نازک و کمحجم با استفاده از اسانسها و روغنهای گیاهی
هر فولیکول مو روی سر شما به یک غده چربی متصل است که روغن مرطوبکنندهای به نام سبوم تولید میکند که در سلامت پوست سر نقش کلیدی دارد. روغنهای گیاهی نهتنها به تحریک فولیکولهای مو کمک میکنند؛ بلکه موهای شما را ضخیم و انعطافپذیرتر میکنند. روغن رزماری، روغن اسطوخودوس، روغن آرگان، روغن آووکادو، روغن نارگیل، روغن کرچک و روغن جوجوبا برای حجم دهی موهای نازک استفاده میشود.
قبل از روغنتراپی، بهتر است مقدار کمی از روغن را روی بازوی خود آزمایش و 24 ساعت صبر کنید تا ببینید آیا واکنشی آلرژیک ایجاد میشود یا خیر. سپس روغن را گرم کنید و روی پوست سر خود با حرکات دایرهای ماساژ دهید تا روغن به مدت 20 دقیقه به موهای شما نفوذ کند. این روش یکی از راه های حجم دهی موها به شمار میآید.
3. استفاده از ماسکهای خانگی برای تقویت موها
یکی از راههای حجمدهی موهای نازک، استفاده از ماسکهای خانگی است. شما میتوانید ماسکهای خانگی را بهراحتی و با استفاده از مواد اولیه ساده و طبیعی در خانه آماده کنید و قبل از دوشگرفتن به مدت بیست دقیقه روی موهای سر خود قرار دهید. نمونهای از این ماسکهای خانگی در ادامه آمده است:
- ماسک زرده تخممرغ
- ماسک آلوئهورا
4. استفاده از بهترین شامپوهای موهای نازک و سایر محصولات مراقبت از مو
با خرید شامپو موی نازک و کم حجم و استفاده از آن، موهای شما ضخیم، براق و پرپشت به نظر میرسد. همچنین محتوی ویتامینه و مغذی این شامپوها به سلامت پوست سر شما کمک میکند. البته این مهم زمانی اتفاق میافتد که با تحقیق و بررسی، بهترین شامپوهای موهای نازک را بشناسید و به سراغ محصولات بیکیفیت نروید.
5. مصرف مولتیویتامینها تقویت موهای نازک و کم حجم
موهای شما مانند بقیه قسمتهای بدن، برای سالمماندن به ویتامینها و مواد معدنی خاصی نیاز دارند و کمبودهای تغذیهای با نازکشدن موها و ریزش مو ارتباط مستقیم دارد. برخی از مکملهایی که در سلامت موهای شما نقش دارند، در ادامه معرفی میشوند:
- مکملهای اسید فولیک برای تقویت موهای نازک
- بیوتین (ویتامین B7) برای تقویت موهای نازک
همچنین از راههای مشابه در این زمینه میتوان به تقویت موهای نازک و کمحجم به واسطه فواید مصرف امگا 3 و امگا ۶ اشاره کرد.
6. داروی ماینوکسیدیل برای تقویت موهای نازک و کمپشت
ماینوکسیدیل درمانی در دسترس و بدون نیاز به نسخه پزشک برای ریزش مو است که توسط سازمان جهانی بهداشت تأیید شده است. این دارو معمولاً دو بار در روز استفاده میشود و بهتدریج موهای سر را ضخیم و رشد مو را تحریک میکند. برای مشاهده اثرات ماینوکسیدیل، باید این محصول را بهطور مداوم و حداقل به مدت 16 هفته مصرف کنید.
7. داروی فیناستراید و تقویت موهای نازک
فیناستراید یک داروی ریزش مو است که توسط پزشک تجویز میشود و اولین داروی خوراکی مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت برای ریزش موی مردان است. مصرف این دارو در خانمهای باردار یا افرادی که قصد باردارشدن دارند، با عوارض جانبی جدی همراه است.
8. داروی اسپیرونولاکتون برای تقویت موها
اسپیرونولاکتون یک داروی دیورتیک (ادرارآور) است که اثرات ضد هورمون جنسی مردانه دارد و برای افرادی که به دلایل هورمونی موهای نازک دارند، توسط پزشک تجویز میشود. اسپیرونولاکتون به درمان کمپشتشدن مو و متعاقب آن ریزش موی مربوط به نوسانات هورمونی کمک میکند.
9. تقویت موهای نازک با کورتیکواستروئیدها
کورتیکواستروئیدها داروهای نسخهای هستند که به درمان التهاب و ریزش موی مربوط به بیماریهای خودایمنی کمک میکنند. کورتیکواستروئیدها ممکن است بهصورت موضعی، خوراکی یا مستقیماً توسط متخصص پوست هر 4 تا 8 هفته به پوست سر تزریق شوند.
10. بررسی و درمان بیماری زمینهای برای درمان نازکشدن موها
روشهای درمان نازکشدن موها میتواند بسته به علت آن متفاوت باشد. اگر دلیل نازکشدن موها، بیماری یا کمبود ویتامین باشد، درمان علت بیماری (مانند درمان بیماری آلوپسی آرهآتا) یا رفع عامل زمینهای (مانند استرس و بهبودی پس از زایمان) باعث برگشت سلامتی موها و رشد مجدد آنها میشود.
زمانی که ریزش مو به دلیل دارویی است که مصرف میکنید، پس از قطع مصرف دارو بهاحتمالزیاد موها خودبهخود رشد میکنند، ولی ممکن است درمان با داروهایی مانند ماینوکسیدیل نیز نیاز باشد.
یکی از عوارض داروهای شیمیدرمانی، ریزش موی بیماران است. پس از شیمیدرمانی، موها معمولاً خیلی سریع رشد میکنند، اما ممکن است بافت آن تغییر کند و حتی پس از قطع درمان، موها نازک بمانند. ماینوکسیدیل میتواند به رشد مجدد موهایی که دیر برگشت هستند، کمک کند.
روشی که به جلوگیری از ریزش مو در طول شیمیدرمانی کمک میکند، هیپوترمی پوست سر است که در این روش، چند دقیقه قبل و حدود نیم ساعت بعد از شیمیدرمانی، کیسههای یخ روی پوست سر قرار میگیرد. خنککردن پوست سر باعث کاهش جریان خون به فولیکولهای مو میشود و ورود داروهای شیمیدرمانی به سلولهای فولیکولی را سخت میکند. خنککردن همچنین فعالیت بیوشیمیایی را کاهش میدهد و فولیکولهای مو را کمتر در معرض آسیب ناشی از داروهای شیمیدرمانی قرار میدهد.
یکی از نگرانیهای رایج درباره این تکنیک، خطر عود سرطان در پوست سر است؛ زیرا ممکن است این ناحیه به دلیل انقباض عروق خنککننده، دوز کامل دارو را دریافت نکرده باشد.
11.لیزر درمانی و تقویت موهای نازک
لیزر درمانی که معمولاً توسط متخصصان پوست انجام میشود، با تحریک سلولهای بنیادی اپیدرمی ممکن است به حجمدهی موهای نازک در افراد مبتلا به ریزش موی ژنتیکی یا ریزش موی ناشی از شیمیدرمانی کمک کند. نتایج لیزر درمانی ممکن است چندین ماه طول بکشد تا خود را نشان دهد. لازم به ذکر است که این روش هزینه بالایی دارد.
12.تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)
تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) به پوست سر میتواند به تحریک رشد مو در مناطقی که قبلاً ریزش داشته است، کمک کند. در این روش، خون از طریق یک سانتریفیوژ عبور میکند تا پلاکتها جدا شود. از تزریق پلاکتهای غلیظ خون بیمار برای تقویت عملکرد فولیکول مو و تحریک رشد آن استفاده میکنند. درمان کمپشتی و نازکی موها با این روش، به دورههای پلاکتدرمانی چهار تا شش ماهه نیاز دارد.
13. مزوتراپی
مزوتراپی بهعنوان یک راه مؤثر برای حجمدهی موها در سالهای اخیر محبوبیت پیدا کرده است. در این روش درمانی غیر جراحی، یک محلول غنی از ویتامینها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه و سایر مواد مغذی برای تحریک رشد مو به پوست سر تزریق میشود. این روش درمانی، با تحریک فولیکولهای مو و بهبود گردش خون در پوست سر، به رشد موها، کاهش ریزش مو و بهبود کیفیت آن کمک میکند.
14. کاشت مو
این یک روش جراحی است که شامل پیوند فولیکولهای مو از یک قسمت پوست سر به قسمت دیگر است. کاشت مو میتواند ظاهر و اعتمادبهنفس مردانی با الگوی طاسی مردانه، زنانی با موهای نازک و افرادی که در اثر سوختگی یا آسیب پوست سر مقداری از موهای خود را از دست دادهاند، بهبود بخشد. پزشکان بعد از کاشت مو معمولاً داروی ماینوکسیدیل یا فیناستراید را برای بهبود رشد مجدد مو تجویز میکنند.
تغییرات سبک زندگی برای تقویت موهای نازک و کمپشت
با رعایت نکاتی در زندگی روزمره میتوانید سلامت موهای خود را حفظ کرده و روند ریزش موی خود را متوقف کنید. در ادامه به بررسی این نکات میپردازیم.
1. استرس خود را کاهش دهید
اگرچه وجود استرس در زندگی روزمره طبیعی است، نازکشدن مو و ریزش آن از عوارض یک سبک زندگی پراسترس طولانیمدت است. یوگا راهی عالی برای آرامکردن بدن و ذهن است که به کاهش سطح استرس و افزایش حجم مو کمک میکند. ورزش منظم نیز با اکسیژنرسانی به پوست سر، به نوبه خود به رشد موها کمک میکند.
2. سیگار را ترک کنید
سیگار به دلیل اثرات التهابی آن بر بدن، ریزش مو را تشدید میکند. محققان بر این باورند که سیگارکشیدن چرخه رشد موها را مختل میکند و حتی منجر به سفیدشدن رنگ آنها میشود.
3. رژیم غذایی سالم داشته باشید
یک رژیم غذایی کامل، عامل مهمی در سلامت مو و پوست سر است. فولیکول مو عمدتاً از پروتئین تشکیل شده است، بنابراین روزانه باید حداقل ۴۵ گرم پروتئین مصرف کنید. کمبود پروتئین در رژیم غذایی منجر به نازکشدن مو و ریزش مو میشود.
گوشت بدون چربی، طیور، ماهی، حبوبات، لبنیات کمچرب، اسفناج و تخممرغ منابع خوب پروتئین هستند. ویتامینها و مواد معدنی برای داشتن موهایی سالم و قوی مهم هستند؛ از اینرو غذاهای غنی از این مواد مغذی را برای وعدههای غذایی روزانه خود در نظر بگیرید. مواد مغذی که برای رشد مو اهمیت دارند، عبارتند از:
- ویتامین A که نه تنها به تولید چربی پوست سر کمک میکند، بلکه در حفظ فولیکولهای مو نیز نقش دارد. بدین منظور غذاهایی مانند هویج، سیبزمینی شیرین و سبزیجات برگدار را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
- ویتامینهای گروه B که در زرده تخممرغ، جگر، ماهی قزلآلا، آووکادو، آجیل و محصولات لبنی یافت میشود.
- ویتامین C که در منابعی مانند مرکبات، توتفرنگی، کیوی و فلفل دلمهای وجود دارد، علاوه بر خواص آنتیاکسیدانی، برای تولید کلاژن و حفظ یکپارچگی فولیکولهای مو بسیار مهم است.
- ویتامین D3 که در ماهی، زرده تخممرغ و شیر یافت میشود.
- فواید ویتامین e روی پوست و مو مثال زدنی است. این ویتامین در منابعی مانند تخمه آفتابگردان، بادام، اسفناج و آووکادو دیده میشود.
- آهن که در تخممرغ، گوشت قرمز، عدس و اسفناج یافت میشود. کمبود آهن یکی از علل شایع ریزش مو است.
- روی که در منابعی مانند گوشت گاو، دانه کدوتنبل و عدس وجود دارد.
4. موهای خود را بشناسید
نظرات ضدونقیضی در مورد تعداد کافی دفعات شامپو زدن به موها وجود دارد. در این مورد، همه چیز به نوع و بافت موی شخص شما بستگی دارد. بهعنوان مثال، افرادی که موهای چرب دارند، ممکن است هر روز به شامپوزدن نیاز داشته باشند، درحالیکه افراد با موهای خشک، ممکن است نیاز به شستشوی کمتری داشته باشند. تشخیص نوع مو، در انتخاب ویژگی محصولات مناسب موهای نازک نقش مهمی دارد.
5. به هیدراته بودن موهایتان توجه کنید
کمآبی میتواند منجر به خشکی و پوستهپوستهشدن پوست سر شود و تعادل روغنها را مختل کند. همچنین آبرسانی موها به جلوگیری از شکنندگی و آسیب به موهای شما کمک میکند؛ بنابراین نوشیدن آب کافی در طول روز، برای رشد موهای سالم ضروری است.
سخن پایانی
نازکشدن موها یکی از نگرانیهایی است که بسیاری از افراد با آن مواجه هستند. عوامل کمپشتی موها متفاوت است و ممکن است ناشی از عوامل ژنتیکی، بیماریهای زمینهای، عدم تعادل هورمونی، کمبودهای تغذیهای و... باشد. اگر ریزش موی غیرطبیعی دارید یا احساس میکنید که موهایتان کمپشت و نازک شدهاند، بهتر است درخصوص علت این موضوع با پزشک صحبت کنید.
با انتخاب آگاهانه نوع درمان، روند نازکشدن موها و ریزش متعاقب آن برگشتپذیر است. ایجاد تغییرات در سبک زندگی روزمره و رعایت نکات مراقبتی از پوست و موی سر، نقش بسزایی در سلامت موهای شما ایفا میکند.
سؤالات متداول
1. آیا مکملهای تقویت مو در پرپشتشدن موها مؤثر هستند؟
در صورتی که علت نازکشدن موها، کمبود مواد مغذی ضروری باشند، مکملهای مخصوص مو تأثیر بسیار خوبی بر افزایش حجم موها خواهند داشت.
2. آیا کاشت مو یک درمان دائمی ریزش مو است؟
بله. در بیشتر موارد، عمل کاشت مو یک عمر دوام دارد؛ با این حال، این احتمال وجود دارد که برخی از گرافتهای مو زنده نمانند و تعداد کمی از آنها بریزند.
نویسنده: مهشید عابدی
ناظر علمی: دکتر علی سالاری تبار و امیرحسین ملک زاده