بهترین مکملهای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا چیست؟
ماسک، الکل، سرفه، آبریزش بینی، تب و بدن درد و ... ! نه. قرار نیست باز هم از کووید و کرونا داستانسرایی کنیم. در سالهای قبل آنقدر نقش کرونا در زندگی همه ما پررنگ شد که دیگر فراموش کردیم ویروسهای دیگری هم هستند و میتوانند سلامت بدنمان را به خطر بیاندازند. اگر دنیای بی کرونا را به خاطر بیاورید، نزدیک شدن به فصل پائیز همیشه زنگ هشدار شروع آنفولانزا و سرماخوردگی هم بوده است؛ و بحث درباره تقویت سیستم ایمنی بدن، یک عادت شهریورماهی!
تقاطع فصول و تولد ویروسها
ورود به فصل پائیز هزار رنگ، گرچه زیباییهای خود را دارد، اما تقاطع فصول همیشه با تولد ویروسهای جدیدی همراه است که اگر برایشان فکری نکرده باشید، بلای جانتان خواهد شد.
بهترین کاری که در اپیدمی ویروسها میتوانیم انجام دهیم، پیشگیری از ابتلاست. نه به سختی روزهای اوج کرونا، اما باز هم استفاده از ماسک، دوری از محیطهای شلوغ، شستوشوی مرتب دستها، استفاده از محلولهای ضدعفونی و ....
ماسک و محلول ضد عفونی فراموش نشود
قطعا با نشستن در خانه، مشکلی حل نمیشود. آنچه در این اپیدمی میتواند ما را از ابتلا به ویروسهای جدید در امان نگه دارد، یکسری اقدامات مراقبتی و خودایمنی است که کار سخت و پیچیدهای هم نیست. استفاده از ماسک در محیطهای عمومی میتواند از گسترش عفونت و ویروسها پیشگیری کند. شاید تکرار روزهای کرونا و تحمل مداوم ماسک برای خیلی از ما غیرقابل تحمل شده باشد، اما هر چه باشد، پیشگیری بهتر از درمان است.
بنابراین بهتر است بدانیم ویروسهای سرماخوردگی و آنفولانزا هم مانند کرونا با سرفه، عطسه یا حتی صحبت کردن افراد مبتلا به راحتی در هوا به حرکت در میآیند و حتی با دست زدن به اشیایی مثل تلفن، صفحه کلید رایانه یا سطوح دیگر قابل انتقال هستند.
اینجاست که استفاده از ماسک باز هم اهمیت زیادی پیدا میکند، زیرا ماسکهای استاندارد، با مسدود کردن قطرات تنفسی حامل میکروبهای آنفولانزا و جلوگیری از انتقال میکروب به دهان، کمک زیادی به پیشگیری از ابتلا به ویروسها میکنند. با این حال در بیشتر موارد، بهترین راه برای محافظت در برابر آنفولانزا و سرماخوردگی، پیروی از اقدامات پیشگیرانه مانند شستن مرتب دستها با مایع شوینده و ضدعفونی کردن دستها با محلول ضد عفونی کننده است.
با واکسن آنفولانزا ایمنتر شویم
قدم بعدی دریافت واکسن آنفولانزا است. به صفحات دنیای مجازی یا بروشور واکسنهای آنفولانزا که نگاه کنید، این جمله به چشم خواهد خورد: «تزریق این واکسن برای همه افراد بالای 6 ماه (و گاهی یک سال) توصیه میشود»؛ به واژه «توصیه» دقت کنید! این یعنی هیچ اجباری در تزریق این واکسن وجود ندارد و با اینکه میتواند شما را از ابتلا به چندین نوع آنفولانزا محافظت کند، اما همه ما برای انتخاب تزریق مختاریم. اما این تمام ماجرا نیست. واکسن آنفولانزا میتواند شما را در برابر چند ویروس آنفولانزا ایمن بکند، اما ویروسهای دیگر آنفولانزا و بیش از 200 ویروس سرماخوردگی سر جای خودش باقیست.
اینجای ماجراست که وقتی پای صحبت پزشکان و افراد متخصص بنشینیم، توصیههایی برای ایمن ماندن از ابتلا به ویروسهای سرماخوردگی و آنفولانزا دارند که حتی اگر از ابتلا به ویروسها پیشگیری نکنند، به کوتاهتر شدن و کمتر شدن عوارض این بیماری قطعا کمک خواهند کرد.
تفاوت سرماخوردگی و آنفولانزا چیست؟
قبل از هر چیز باید بدانیم که بین سرماخوردگی و آنفولانزا با وجود تمام شباهتهای ظاهری، تفاوت وجود دارد. باور اشتباه عمومی به ما آموخته که آنفولانزا نوعی سرماخوردگی شدید است. زکام یا سرماخوردگی هیچ ارتباطی به آنفولانزا ندارد و سرماخوردگی نمیتواند به آنفولانزا تبدیل شود. ویروسهای متفاوتی عامل این بیماریها هستند؛ پس اگر به آنفولانزا مبتلا شویم عامل آن ویروس آنفولانزاست. بنابراین تزریق واکسن آنفولانزا، تضمینی برای مبتلا نشدن به سرماخوردگی نیست. بلکه فقط از ابتلا به آنفولانزای اپیدمی که تهدیدکننده است، پیشگیری میکند. از این رو اگر شما واکسن آنفولانزا زدهاید نباید انتظار داشته باشید که سرما نخورید. با وجود صدها نوع ویروس سرماخوردگی که بینی، سینوسها و نای را درگیر میکند و ابتلای سریع این بیماری، هر فرد ممکن است دو تا سه بار در سال سرما بخورد.
قویترین مکملهای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا را بشناسیم!
بهترین راهکار برای در امان ماندن از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا، تقویت سیستم ایمنی بدن است. در کنار تغذیه سالم و ورزش روزانه، مکملهای دارویی متنوعی وجود دارد که میتواند شما را از ابتلا به بیماریها دور نگه دارد یا روند درمانتان را بهبود بخشد:
ویتامین ث
یکی از مهمترین ویتامینهایی که پادشاه تقویت سیستم ایمنی بدن محسوب میشود، ویتامین ث است. به طور خلاصه ویتامین ث، یکی از قویترین آنتی اکسیدانهای ضروری بدن است که به تقویت سلولهای ایمنی منجرشده و شدت یا دوره علائم سرماخوردگی را کاهش میدهد.
خرید کپسول ویتامین ث و زینک یوروویتال با 40 درصد تخفیف
ویتامین د
شاید اهمیت ویتامین د در کمک به درمان سرماخوردگی و آنفولانزا تا حالا خیلی جا نیفتاده باشد. اما اگر بدانید که این ویتامین چه نقش پر رنگی در تعدیل عملکرد سیستم ایمنی دارد، قطعا آن را در برنامه غذایی خود لحاظ میکنید. ویتامین د با تعدیل سیستم ایمنی بدن، در جلوگیری از بروز بیماریهای خود ایمنی تاثیر مهمی دارد و اثر ضدالتهابی تعیین کنندهای دارد. بنابراین اگر گلو درد دارید، به سراغ مکملهای ویتامین د بروید.
زینک
حالا نوبت میرسد به ماده معدنی زینک. زینک به کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا کمک میکند و همینطور باعث میشود شما سریعتر از بستری بیماری برخیزید. زینک (روی) برای رشد عمومی تمامی بافتهای ضروری بدن، مورد نیاز است و تقویت سیستم ایمنی بدن را تضمین میکند. این ماده معدنی، آنتی اکسیدانی قوی است که باعث حفظ سلامتی و مبارزه با بیماریهای عفونی باکتریایی و ویروسی میشود.
با این داروها از شر گلودرد و سرفه راحت شوید!
در کنار همه آنچه گفتیم، مکمل یا داروهای دیگری مثل شربتهای سرماخوردگی هم وجود دارند که می توانند در زمان مناسب به سلامت بدن کمک کنند. از جمله شربت پلارژین، پدیکاف، توسیبن، برون کلد و ... که در کاهش سرفه و گلو درد بسیار تاثیرگذارند. این محصولات به شما کمک میکند علائم سرماخوردگی را در بدن خود کاهش بدهید و از شر سرفههای خشک و خلطدار، بیحالی و بدن درد، گلو درد، آبریزش بینی، گرفتگی سینوس و ... راحت شوید.
در کنار همه این محصولات آبنباتهای سرماخوردگی با ایجاد حس بهتر در گلو و بهبود بلع و تنفس میتوانند به شما کمک کنند. یادتان هم باشد که اگر به دلیل عفونتهای مرطوب به سرماخوردگی (سینوزیت، عفونت ریه، عفونت حلق و...) از آنتیبیوتیک استفاده میکنید، یک مکمل پروبیوتیک میتواند دستگاه گوارش شما را تسکین دهد.
خرید شربت ضد سرفه و گلودرد برونکلد هلث اید
مکملهای انرژیزا بهترین راهکار برای رفع بیحالی و خستگی
مکملهای انرژی زا به دلیل داشتن گروهی از ویتامینها و مواد مغذی از جمله آهن، منیزیم، کافئین، ویتامینهای گروه ب، به افزایش انرژی بدن و رفع بیحالی و خستگی ناشی از بیماری کمک میکند. این مکملها میتوانند در حالت کلی حس شادابی و انرژی را در شما افزایش دهند. هرچند بسیاری از این مکملها به دلیل داشتن ترکیبات گیاهی مانند جینسینگ و گوارانا میتوانند موجب افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن شوند.