به طور کلی کاندومها طوری طراحی شدند که در برابر پارگی مقاوم باشند. با این حال ممکن است کاندوم به دلایل مختلف مثل اندازه اشتباه یا استفاده غلط، پاره شود. پاره شدن کاندوم در حین رابطه جنسی، اتفاقی است که باید درباره آن آگاهی داشته باشید. در واقع اگر این اتفاق افتاد، باید بتوانید بهسرعت برای جلوگیری از بارداری ناخواسته یا انتقال بیماریهای مقاربتی اقدام کنید. در این مقاله از مجله زیوش، به شما میگوییم که در صورت پاره شدن تصادفی کاندوم، چه کاری انجام دهید. همچنین به نکاتی اشاره میکنیم که هرگز نباید آنها را فراموش کنید. به این ترتیب میتوانید جلوی اتفاقات ناگوار مانند بیماریهای جنسی و غیره را بگیرید.
چگونه بفهمیم که کاندوم پاره شده است؟
گاهی اوقات پارگی کاندوم بلافاصله قابل تشخیص است. در بعضی مواقع هم موقع بیرون آوردن آلت تناسلی، متوجه پارگی میشوید. باید بگوییم مواردی هم وجود دارد که پارگی واضح نیست و نیاز به بررسیهای دقیقتر دارد. با این حال چند راه برای تشخیص پارگی ناگهانی کاندوم قبل، حین و بعد از رابطه جنسی وجود دارد که به آنها اشاره میکنیم:
- قبل از رابطه جنسی، کاندوم را بررسی کنید تا به دلایلی مانند نزدیک شدن به تاریخ انقضا، نگهداری در شرایط نامناسب و غیره سوراخ نشده باشد. در ضمن توصیه میکنیم حتماً کاندوم را از برندهای معتبر خریداری کنید تا احتمال داشتن نواقص در ساخت، مثل منافذ کوچک روی آن به حداقل برسد.
- اگر در حین رابطه جنسی احساس کردید کاندومی که در ابتدا کمی تنگ بوده دیگر تنگ نیست، باید احتمال پاره شدن آن را بدهید.
- امکان دارد بعد از رابطه جنسی متوجه شوید که مایع منی نشت کرده است یا بهوضوح پارگی را مشاهده کنید.
- اگر شک دارید که کاندوم پاره شده است، بعد از رابطه جنسی آن را بشویید و داخلش آب بریزید. اگر آب از جایی به بیرون نشت نکند، یعنی کاندوم سالم است.
نکته مهم این است که پاره شدن انواع کاندوم مردانه، میتواند بر عملکرد کاندومهای زنانه هم تأثیر بگذارد.
دلیل پاره شدن کاندوم چیست؟
پیش از آنکه درباره مهمترین اقدامات بعد از پاره شدن مدلهای مختلف کاندوم بپردازیم، باید درباره دلایل بروز این اتفاق، اطلاعات کامل داشته باشیم. دانستن این موارد به ما کمک میکند که تا حد زیادی جلوی سوراخ شدن کاندوم و در نتیجه بارداری ناخواسته یا ابتلا به بیماریهای جنسی مانند سوزاک و غیره را بگیریم:
استفاده غلط از کاندوم
اگر با نحوه استفاده صحیح از کاندوم آشنا نیستید حتماً قبل از رابطه جنسی، دستورالعمل روی بستهبندی را با دقت بخوانید. پوشیدن اشتباه کاندوم، یکی از دلایل مهم پاره شدن آن است.
استفاده از روان کنندههای روغنی
به طور کلی روان کنندهها و مواد روغنی، خاصیت چسبندگی لاتکس را تضعیف میکنند. اگر از وازلین، روغن نارگیل یا روغن بچه به عنوان لوبریکانت استفاده کنید، احتمال سوراخ شدن کاندوم وجود دارد. بهتر است از لوبریکانتهایی که بر پایه آب یا سیلیکون هستند و در داروخانهها موجودند، استفاده کنید.
کاندومهای تاریخمصرف گذشته
کاندومهای منقضی شده بهاندازه زمانی که از تاریخ مصرفشان نگذشته بود، مؤثر نیستند و راحتتر پاره میشوند. قبل از خرید یا استفاده از هر کاندوم، تاریخ انقضای آن را بررسی کنید.
نگهداری نامناسب
کاندومها باید در جای خشک و خنک نگهداری شوند. گرما، نور مستقیم و اصطکاک، تهدیدی بسیار جدی برای دوام کاندوم هستند؛ بنابراین کاندوم را برای طولانیمدت در کیفدستیتان نگهداری نکنید.
استفاده همزمان از دو کاندوم
شاید تصور کنید دولایه کردن کاندومها یا استفاده همزمان از دو کاندوم، از پاره شدن آن جلوگیری میکند؛ اما باید بگوییم این باور اشتباه است و میتواند احتمال سوراخ شدن کاندوم و پیرو آن ابتلا به عارضههایی مانند بیماری زگیل تناسلی و... را افزایش دهد.
انتخاب سایز اشتباه
کاندومها در سایزهای مختلفی تولید میشوند؛ اما برای اکثر افراد اندازه معمولی آن مناسب است. اگر سایز کاندوم متناسب با فردی که از آن استفاده میکند نباشد، ممکن است به طور کامل پایین نرود. همچنین اگر روی آلت تناسلی احساس تنگی یا گشادی ایجاد کند، ممکن است سوراخ شود.
باز کردن غلط
باز کردن کاندوم با وسایل تیز یا دندان، ممکن است کاندوم را خراشیده و پاره کند. پس کاندوم را بهآرامی و با دستانتان از بستهبندی در بیاورید تا ریسک ابتلا به بیماری جنسی و بارداری ناخواسته را کاهش دهید.
هواگیری نکردن
هنگام پایین کشیدن کاندوم، نوک آن را فشار دهید تا هوا خارج شود. در ضمن پس از پوشیدن، آن را به طور یکنواخت صاف کنید تا تمام سطح آلت تناسلی را بپوشاند.
اگر کاندوم پاره شد چه کنیم؟
اگر کاندوم در حین رابطه جنسی پاره شد، باید بلافاصله رابطه را متوقف و آن را با احتیاط خارج کنید؛ سپس موارد زیر را با دقت بررسی کنید:
حجم پارگی را بسنجید
بعد از خارج کردن آلت تناسلی از کاندوم، باید حجم پارگی را بررسی کنید و ببینید بزرگ است یا کوچک. اهمیت این موضوع فقط به پیشگیری از بارداری محدود نمیشود؛ بلکه به سطح خطر انتقال انواع بیماریهای مقاربتی هم ربط دارد. بیماریهایی مانند HPV، سیفلیس، تبخال تناسلی و غیره.
میزان درگیر شدن کاندوم با مایع منی را بررسی کنید
در صورتی که بعد از انزال متوجه پارگی کاندوم شدید باید ببینید که چه مقدار مایع منی داخل آن جمع شده است. دقت کنید که مایع پیش از انزال هم ممکن است در حین تحریک جنسی، از آلت تناسلی نشت کند.
از قرص اورژانسی استفاده کنید
اگر کاندوم در حین رابطه جنسی پاره شد و شما از روشهای دیگر پیشگیری از بارداری (قرص و غیره) استفاده نمیکنید، امکان باردارشدن وجود دارد. حتی اگر همسرتان به ارگاسم کامل نرسیده باشید یا پارگی بسیار سطحی و کوچک باشد، باز هم احتمال حاملگی وجود دارد. اگر در دوران تخمکگذاری هستید و احتمال میدهید که باردار شوید، بلافاصله یا حداکثر تا 12 ساعت بعد، قرص ضد بارداری اورژانسی بخورید. اگر بعد از اینکه کاندوم پاره شد، باز هم نگران بارداری ناخواسته هستید، میتوانید سه هفته بعد از پاره شدن تصادفی یا نامنظم شدن سیکل قاعدگیتان، تست بارداری خانگی انجام دهید.
احتمال بروز بیماریهای مقاربتی را بررسی کنید
پارگی کاندوم، شما و شریک زندگیتان را در معرض خطر ابتلا به انواع بیماریهای مقاربتی قرار میدهد. نگرانی اصلی بیماری ایدز است. البته اگر اقدام فوری انجام دهید، ممکن است از انتقال بیماری جلوگیری شود.
اگر فکر میکنید که مایعات بدن (منی، مایعات واژن یا ترشحات مقعدی) را با هم تبادل کردهاید و در مورد وضعیت HIV خود یا شریک زندگیتان مطمئن نیستید، بلافاصله با یکدیگر به نزدیکترین کلینیک یا اورژانس مراجعه کنید.
اگر در مورد بیماریهای مقاربتی دیگر مانند بیماری سیفلیس و... هم نگران هستید، آزمایش دهید. البته معمولاً این بیماریها بین دو تا چهار هفته، هیچ علائمی ندارند؛ ولی با این وجود حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید تا زمان دقیق بررسیهای پزشکی را مشخص کند.
سخن پایانی
در این مقاله در مورد پاره شدن کاندوم، اقدامات ضروری بعد از این اتفاق و راههای جلوگیری از آن گفتیم. به یاد داشته باشید که کاندومها هرگز نمیتوانند بهطور 100 درصد از بارداری یا انتقال بیماری جلوگیری کنند؛ اما تا حد زیادی احتمال رخ دادن آنها را کاهش میدهند. در انتها این را هم اضافه کنیم که برای خرید کاندوم و سایر محصولات مراقبتی، میتوانید به سایت داروخانه آنلاین زیوش مراجعه کنید.
سؤالات متداول
1- بعد از پاره شدن کاندوم چه کار کنیم؟
میزان پارگی و حجم مایع ترشحی منتقلشده را بررسی کنید؛ اگر احتمال بارداری میدهید، قرص اورژانسی مصرف کنید. برای تشخیص ابتلا به بیماریهای جنسی، با تجویز پزشک متخصص آزمایش دهید.
2- احتمال بارداری با کاندوم چقدر است؟
کاندومها حتی اگر پاره نشوند، باز هم به طور کامل جلوی بارداری را نمیگیرند؛ اما تا حدود زیادی از این اتفاق پیشگیری میکنند.