10 ترفند ساده برای تشویق کودکان به غذا خوردن

10 ترفند ساده برای تشویق کودکان به غذا خوردن

آخرین به‌روز‌رسانی: ۲۰ اسفند ۱۴۰۳مادر و کودک

یکی از مشکلات شایع والدین، عدم تمایل فرزندشان به غذا خوردن یا امتحان کردن غذاهای جدید است؛ طوری که بعد از چند وقت متوجه می‌شوند چندین روز است که برای وعده‌های غذای اصلی، فقط یک غذای تکراری درست کرده‌اند. البته غذا نخوردن رفتاری رایج میان کودکان است و معمولاً نشان‌دهنده مشکل خاصی نیست، بلکه ناشی از دلایل عادی مانند گرسنه نبودن، دوست نداشتن غذا یا بی‌میلی برای خوردن غذاهای جدید است.

البته در بعضی موارد ممکن است غذا نخوردن دلایل جدی‌تری داشته باشد؛ بنابراین پیش از علاقه مند کردن کودکان به غذا خوردن، باید متوجه شوید که چرا غذا نمی‌خورد و سپس با صبوری و به‌کاربردن راه‌حل‌های ساده، کودکتان را به غذا خوردن تشویق کنید.

در این مقاله راهکارهایی برای تشویق کودکان به غذا خوردن معرفی کردیم؛ راه‌حل‌هایی که به مرور زمان باعث می‌شوند فرزند شما به‌صورت ناخودآگاه، به رابطه بین غذا خوردن و افزایش توانایی‌هایی ذهنی و جسمی خود پی ببرد.

فهرست مطالب

1. عوامل حواس‌پرتی موقع غذا خوردن را کم کنید

تماشای تلویزیون موقع غذا خوردن یا سرگرم شدن با تبلت و موبایل، باعث می‌شود که تمام توجه کودک به غذا خوردن نباشد. بهتر است برای غذا خوردن فضایی ثابت و آرام داشته باشید و حتماً خودتان هم گوشی موبایل را کنار بگذارید. به این ترتیب موقع غذا خوردن یک الگوی یکسان برای همه اعضای خانواده ایجاد می‌کنید. همچنین بهتر است کودکتان برای غذا خوردن صندلی یا جای مخصوص خود را داشته باشد.

2. وعده‌های غذایی مناسب و به‌اندازه آماده کنید

در بعضی موارد کودک از غذا خوردن امتناع نمی‌کند، بلکه همه غذاهای در بشقابش را دوست ندارد؛ مثلاً برنج را دوست دارد، اما اگر به شکل عدس‌پلو باشد خوشش نمی‌آید، یا از طعم مرغ وقتی با رب گوجه‌فرنگی مزه‌دار می‌شود لذت نمی‌برد.

همچنین این موضوع را به یاد داشته باشید که کودکان به اندازه بزرگسالان به غذا نیاز ندارند؛ بنابراین ممکن است اگر بیش‌ازحد در بشقابشان غذا بریزید، همه آن را نخورند که دلیل آن عدم علاقه‌شان نیست، بلکه فقط سیر شده‌اند.

کودکان به اندازه بزرگسالان به غذا نیاز ندارند.

3. بهتر است بین وعده غذایی و خواب کودک فاصله باشد

تلاش برای غذا دادن به یک کودک خواب‌آلود و بی‌قرار بسیار سخت است؛ بنابراین سعی کنید که وعده‌های غذایی او نزدیک به زمان خوابش نباشند.

4. به کودک استرس وارد نکنید

عصبانی شدن، دعوا کردن، بلند کردن صدا یا هرگونه تحت فشار قرار دادن کودک، هیچ فایده‌ای در علاقه‌مند کردن او به غذا خوردن ندارد؛ چون باعث استرس یا ناراحتی کودک می‌شود و معمولاً شروع به گریه کردن یا فریاد زدن می‌کند. شرایطی که تمام شانس‌ها برای غذا خوردن او را از بین می‌برد.

5. از او در تهیه غذا کمک بگیرید

یکی از راهکارهایی که باعث تشویق کودکان به غذا خوردن می‌شود، مشارکت آن‌ها در تهیه غذا است؛ چون در این صورت احتمال این‌که بخواهند غذاهای جدید را امتحان کنند، افزایش پیدا می‌کند. به فرزندتان اجازه دهید که موقع تدارک غذا، از زمان تصمیم‌گیری برای درست کردن غذا تا خرید ملزومات لازم و پخت آن کمکتان کند. به این ترتیب ممکن است برای غذا خوردن هیجان بیشتری داشته باشد.

یکی از راهکارهایی که باعث تشویق کودکان به غذا خوردن می‌شود، مشارکت آن‌ها در تهیه غذا است.

6. مصرف میان‌وعده‌های پرکالری و غیرسالم را کاهش دهید

بعضی از کودکان وقتی در طول روز بیش‌ازحد میان وعده یا نوشیدنی‌های پرکالری می‌خورند، دیگر تمایلی به غذا خوردن ندارند. معده آن‌ها کوچک است و اگر با این میان وعده‌ها سیر شده باشند، احتمال بسیار کمتری دارد که غذا بخورند.

البته باز هم تکرار می‌کنیم که ممکن است زمان گرسنگی کودکان و میل آن‌ها به غذا خوردن با بزرگسالان فرق داشته باشد؛ بنابراین قرار نیست او را از غذا خوردن محروم کنید یا گرسنه نگه دارید، بلکه بهتر است خوراکی‌های مختلف در دسترس آن‌ها نباشد تا با خوردن بی‌فکر و بی‌برنامه تنقلات بین بازی یا تماشای تلویزیون، سیر نشوند.

7. متوجه شوید که فرزندتان به چه وعده‌های غذایی علاقه بیشتری دارد

خیلی از کودکان ممکن است با یک وعده غذایی خاص ارتباط برقرار نکنند؛ مثلاً شاید دوست نداشته باشند شام بخورند، اما از وعده صبحانه یا نهار خوششان بیاید. توجه به الگوی علاقه‌مندی آن‌ها به شما کمک می‌کند آن‌ها را به خوردن غذاهای متنوع در وعده‌های دلخواهشان ترغیب کنید. همچنین می‌توانید به او اجازه دهید در وعده‌های غیر دلخواه، از تنقلات مفید برای کودکان استفاده کند.

8. بازی و سرگرمی باعث افزایش اشتها در کودکان می‌شود

یکی از روش‌های سنتی در این زمینه، افزایش اشتها در کودکان با بازی و سرگرمی است، روشی که در سراسر جهان محبوب است. بازی‌های مختلفی برای این هدف وجود دارد که رایج‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر است:

  • بازی هواپیما: قاشق غذا را به هواپیما تشبیه کنید که در حال پرواز به سمت دهان کودک است.
  • باغ سبزیجات: یک گلدان آماده کنید و داخل آن چند مدل میوه و سبزی بگذارید که مثلاً در حال کاشت آن‌ها هستید؛ بعد از کودک بخواهید آن‌ها را برای شما بیاورد و با همان میوه‌ها و سبزی‌ها غذا درست کنید.
  • بازی قطار: به کودک بگویید که دهان او یک تونل جذاب است و قرار است غذاهایی که به‌صورت لقمه‌های کوچک و مانند واگن‌های قطار پشت سر هم چیده‌اید، وارد دهان او شوند.
  • چالش غذای مخفی: چشمان کودک را ببندید و از او بخواهید حدس بزند چه غذایی در دهانش است.
  • بازی تزیین بشقاب: با میوه‌ها و سبزی‌های مختلف، چالش تزیین بشقاب راه بیندازید و به او فرصت دهید بشقابش را خودش تزیین کند.

9. از بشقاب‌ها و لوازم رنگی و جذاب استفاده کنید

یکی از راه‌های افزایش اشتها در کودکان، خرید ظرف غذای رنگی برای کودک، سفره‌ها یا حتی دستمال‌هایی با طرح شخصیت‌های کارتونی و رنگ مورد علاقه آن‌ها است.

یکی از راه‌های افزایش اشتها در کودکان، خرید ظرف غذای رنگی برای کودک است.

10. موقع غذا خوردن با کودک همراه شوید

کودکان به‌راحتی الگوبرداری می‌کنند؛ به همین خاطر سعی کنید همراه با او و با اشتها و اشتیاق غذا بخورید. به او نشان دهید که از غذا خوردن لذت می‌برید. همچنین موقع غذا خوردن کنارش بنشینید و با او صحبت کنید. صبور باشید و هیچ عجله‌ای برای تمام کردن غذایش نداشته باشید.

نکات مهم برای تشویق کودکان به غذا خوردن

به یاد داشته باشید که اصلاح الگوی غذایی کودکان و تشویق آن‌ها به غذا خوردن، فرآیندی زمان‌بر است و باید در این راه صبور و باحوصله باشید. به‌اصطلاح لازم است کفش آهنین به پا کنید! در ضمن حواستان به موارد زیر هم باشد:

  • به‌هیچ‌وجه کاری نکنید که غذا خوردن به تشویق یا تنبیه کودک تبدیل شود.
  • به او حق انتخاب دهید.
  • تا جای ممکن به سلیقه کودک احترام بگذارید.
  • داستان‌سرایی کنید و در قصه‌ها از فواید غذا برای کودکتان بگویید.
  • الگوی مناسبی برای فرزندتان باشید و خودتان هم غذاهای سالم و مغذی مصرف کنید.

ذکر این نکته ضروری است که در بعضی موارد مانند اختلال جذب مواد مغذی، کمبود ریزمغذی‌های ضروری، بیماری‌های گوارشی یا کاهش وزن شدید، ممکن است پزشک برای کودک مصرف مکمل‌های اشتهاآور را تجویز کند. البته انتخاب بهترین مکمل ها برای وزن گیری کودکان نباید خودسرانه باشد و باید حتماً با پزشک یا داروساز مشورت کنید. بدین منظور می‌توانید با ما تماس بگیرید و با داروساز مشاوره رایگان داشته باشید.

خرید مکمل اشتهاآور کودکان

سخن پایانی

در این مقاله، به بررسی راهکارهایی برای علاقه مند کردن کودکان به غذا خوردن مانند بازی و سرگرمی، کمک گرفتن از آن‌ها در تهیه غذا و استفاده از وسایل رنگی و جذاب پرداختیم. همچنین چندین بار تکرار کردیم که لازمه اصلی برای تشویق کودکان به غذا خوردن، صبور بودن والدین است.

در انتها باید بگوییم اگر با تجویز پزشک قصد خرید مکمل اشتها آور کودکان را دارید، کافی است وارد سایت زیوش شوید تا به‌راحتی و با چند کلیک ساده محصول مدنظرتان را تهیه کنید.

سؤالات متداول

1. با کودک بدغذا چه کنیم؟

معمولاً به کودکی بدغذا می‌گویند که ترجیح می‌دهد در تمام وعده‌ها، یک مدل غذا بخورد. برای تشویق او به خوردن غذاهای جدید می‌توانید ترفندهایی مانند بازی و سرگرمی را به کار بگیرید. از همه مهم‌تر باید خودتان با خوردن با اشتیاق غذاهای متنوع و سالم، الگوی مناسبی برای او باشید.

2. برای تشویق کودک به غذا خوردن چه کنیم؟

عوامل حواس‌پرتی مانند موبایل و تبلت را محدود کنید، از او در تهیه غذا کمک بگیرید، متوجه شوید که به کدام وعده غذایی علاقه بیشتری دارد، وعده‌های غذایی را با فاصله از شام تهیه کنید و سعی کنید برای غذا خوردن فضایی آرام و ثابت داشته باشید.

نویسنده: مینا افجه

ناظر علمی: دکتر علی سالاری تبار و حسن غیبی

منبع: HealthLine

داروخانه آنلاین زیوش
تهران، ونک، خیابان شهید محمد صانعی، پ۳۳، ساختمان صدف، داروخانه تکفارمشماره تلفن : +98-21-91007666ایمیل : info@zeevash.ir

داروخانه آنلاین زیوش که نسخه برخط از داروخانه تکفارم است؛ از سال 1398 فعالیت خود را با دریافت مجوز رسمی از وزارت بهداشت و تحت نظر سازمان غذا و دارو آغاز کرده است. داروخانه زیوش، داروخانه‌ای مدرن در زمینه فروش انواع محصولات آرایشی، بهداشتی، درمانی، محصولات جنسی و مکمل‌های درمانی، کمک درمانی و ورزشی است؛ مهم‌ترین اصل ما در گروه زیوش، رضایت مشتریان، کیفیت و اصالت کالا، ارائه مشاوره تخصصی توسط کارشناسان متخصص و پزشکان داروساز مورد اعتماد است.

با ثبت ایمیل، از جدید‌ترین تخفیف‌ها با‌خبر شوید

enamad
samandehi