تتو ممکن است احتمال بروز سرطان را افزایش دهد!

تحریریه زیوش

نویسنده: تحریریه زیوش

تحریریه داروخانه آنلاین زیوش
آخرین به روزرسانی:۱۴۰۴/۲/۳۰

تتو یا خالکوبی در سال‌های اخیر و مخصوصاً بین افراد جوان علاقه‌مندان زیادی پیدا کرده است. تتو علاوه‌بر زیبایی و ماهیت تزئینی‌اش، می‌تواند ابزاری برای انتقال یک مفهوم یا باور باشد. با این‌حال فرایند تتوزدن خالی از مشکلات و مخاطرات نیست؛ علاوه‌بر این‌که ممکن ...

اشتراک گذاری:

تتو ممکن است احتمال بروز سرطان را افزایش دهد!

تتو یا خالکوبی در سال‌های اخیر و مخصوصاً بین افراد جوان علاقه‌مندان زیادی پیدا کرده است. تتو علاوه‌بر زیبایی و ماهیت تزئینی‌اش، می‌تواند ابزاری برای انتقال یک مفهوم یا باور باشد. با این‌حال فرایند تتوزدن خالی از مشکلات و مخاطرات نیست؛ علاوه‌بر این‌که ممکن است عده‌ای طاقت رفتن زیر سوزن تتو را نداشته باشند، به ملاحظات بهداشتی و مربوط به سلامت نیز زیاد اشاره می‌شود. به‌عنوان مثال برای پیش‌گیری از ابتلا به عفونت‌های خطرناک مانند هپاتیت یا بیماری ایدز رعایت اصول بهداشتی حیاتی است.

اما آیا علاوه‌بر این مخاطرات که همه‌مان تا حدودی با آن‌ها آشنا هستیم، ممکن است تتو با برخی از بیماری‌های خطرناک دیگری مانند سرطان هم در ارتباط باشد؟ به‌نظر می‌رسد که بله.

مطالعه‌ای که اخیراً انجام شده، اذعان داشته که تتو، در هر اندازه‌ای که باشد، می‌تواند احتمال بروز سرطان لنفوم را حدود بیست‌ویک درصد افزایش دهد. موارد سرطان‌زا یا کارسینوژن (Carcinogen) جزو عوامل ایجاد سرطان هستند. مواجهه بدن با این مواد خطر ابتلا به سرطان را بالا می‌برد. قبل از این مطالعه هم موارد سرطان‌زا در جوهرهای مختلف تتو شناسایی شده بودند. سیستم ایمنی موادی که در جوهر وجود دارند را از پوست برداشته و به گره‌های لنفاوی منتقل می‌کند. این مواد داخل گره‌های لنفاوی انبار شده و باقی می‌مانند. طبق یافته دیگر این مطالعه در یک یا دو سال پس از دریافت تتو، در مقایسه با گذشت چندین سال، بسیار بیش‌تر است.

البته دقت کنید که سرطان لنفوم بیماری بسیار نادری است و حتی با افزایش احتمال بیست‌درصدی، کماکان احتمال بروز آن بسیار پایین خواهد بود.

محققان اشاره کرده‌اند که برای اثبات اثر تتو بر افزایش احتمال سرطان هنوز مطالعات بیش‌تری لازم است. می‌دانیم که عوامل دیگری هستند که نقششان در بروز سرطان شناخته‌شده‌تر است، مانند استعمال دخانیات و تغذیه. بنابراین توصیه می‌شود برای کاهش ابتلا به سرطان تغییراتی در سبک زندگی ایجاد شوند: پرهیز از دخانیات، کاهش مصرف نوشیدنی‌ها الکلی و تغذیه سالم و معتدل.

منبع: Medicalnewstoday.com

تحریریه زیوش

نویسنده: تحریریه زیوش

تحریریه داروخانه آنلاین زیوش

نوشته شده توسط گروهی از نویسندگان و ویراستاران داروخانه اینترنتی زیوش

مشاهده دیگر مقالات تحریریه زیوش

اشتراک گذاری:

داروخانه زیوش
تهران، امیرآباد، خیابان کارگر شمالی نبش خیابان دوم، پلاک ۱۸۳۷ داروخانه شبانه روزی دکتر سالاری تبار شماره تلفن : +98-21-91007666ایمیل : info@zeevash.ir

داروخانه آنلاین زیوش که نسخه برخط از داروخانه شبانه روزی دکتر سالاری تبار است؛ از سال 1398 فعالیت خود را با دریافت مجوز رسمی از وزارت بهداشت و تحت نظر سازمان غذا و دارو آغاز کرده است. داروخانه زیوش، داروخانه‌ای مدرن در زمینه فروش انواع محصولات آرایشی، بهداشتی، درمانی، محصولات جنسی و مکمل‌های درمانی، کمک درمانی و ورزشی است؛ مهم‌ترین اصل ما در گروه زیوش، رضایت مشتریان، کیفیت و اصالت کالا، ارائه مشاوره تخصصی توسط کارشناسان متخصص و پزشکان داروساز مورد اعتماد است.

با ثبت ایمیل، از جدید‌ترین تخفیف‌ها با‌خبر شوید
enamad
samandehi