موسیقی درمانی؛ نتهای مقابله با افسردگی!
:quality(80)/https://static.zeevash.ir/Mag/Image/تحریریه-زیوش-v5w7.webp)
نویسنده: تحریریه زیوش
تحریریه داروخانه آنلاین زیوش
موسیقی درمانی یکی از روشهای علمی است که نقش مهمی در درمان برخی بیماریهای روانی ایفا میکند. افسردگی به عنوان یکی از مهمترین اختلالات روانی به دلیل پیامدهای نامطلوب فردی، خانوادگی و اجتماعی مانند خودکشی، طلاق، افت شدید عملکرد فردی و اجتماعی و بار بیماری در نظر گرفته ...
:quality(80)/https://static.zeevash.ir/Posts/Image/نمایش-کوچک-wit5.jpg)
موسیقی درمانی یکی از روشهای علمی است که نقش مهمی در درمان برخی بیماریهای روانی ایفا میکند. افسردگی به عنوان یکی از مهمترین اختلالات روانی به دلیل پیامدهای نامطلوب فردی، خانوادگی و اجتماعی مانند خودکشی، طلاق، افت شدید عملکرد فردی و اجتماعی و بار بیماری در نظر گرفته میشود.
شواهد حاصل از مطالعات مختلف نشان میدهد که موسیقی درمانی تأثیر مثبتی بر بسیاری از مؤلفههای اختلال افسردگی از جمله عزت نفس، مهارتهای ارتباطی، مهارتهای اجتماعی، کیفیت زندگی و بهبود علائم در بیماران تحت درمان دارد. مطالعات نشان میدهد که موسیقی درمانی به همراه درمان معمول (مانند رواندرمانی در ترکیب با دارو درمانی) در مقایسه با درمان معمول به تنهایی، اثربخشی بیشتری در بهبود علائم افسردگی دارد. همچنین موسیقی درمانی باعث کاهش اضطراب و بهبود عملکرد روزانه افراد افسرده نیز میشود.
موسیقی درمانی با ایجاد فضایی برای بیان احساسات و پردازش تجربیات، به افراد افسرده کمک میکند تا با احساسات خود ارتباط بهتری برقرار کنند. این روش نه تنها به کاهش استرس و اضطراب کمک میکند، بلکه میتواند به افزایش عزت نفس و بهبود روابط اجتماعی نیز منجر شود.
موسیقی بر میزان هورمونهای استرس مانند آدرنالین و کورتیزول که بدن ترشح میکند تأثیر میگذارد و کاهش این هورمونها میتواند علائم اضطراب را تسکین دهد. همچنین گوش دادن به موسیقی میتواند دوپامین و اندورفینها را آزاد کند.
موسیقیدرمانی درمان قطعی برای افسردگی نیست، اما میتواند ابزار مؤثر و لذتبخشی برای کاهش علائم باشد. استفاده از موسیقی به عنوان یک ابزار خلاق و در دسترس برای بیان احساسات و پردازش تجربیات افراد مفید است. این درمان علاوه بر بهبود اختلالات سلامت روان، فواید دیگری مانند ایجاد بستری خلاق، گسترش دانش و آگاهی فرهنگی و بهبود مهارتهای شناختی مانند حافظه دارد.
منبع: medical news today
:quality(80)/https://static.zeevash.ir/Mag/Image/تحریریه-زیوش-v5w7.webp)
نویسنده: تحریریه زیوش
نوشته شده توسط گروهی از نویسندگان و ویراستاران داروخانه اینترنتی زیوش
مشاهده دیگر مقالات تحریریه زیوش