با پلیفنولهای تلخ گیاهی به جنگ چاقی و دیابت بروید!
:quality(80)/https://static.zeevash.ir/Mag/Image/تحریریه-زیوش-v5w7.webp)
نویسنده: تحریریه زیوش
تحریریه داروخانه آنلاین زیوش
پلیفنولها دستهای از مواد شیمیایی هستند که بهطورطبیعی در برخی غذاهای گیاهی مانند میوهها، سبزیجات، غلات، مغزها، دانهها دیده میشوند. تاکنون بیش از ۸۰۰۰ نوع از این مواد شناسایی شده که همگی خواص آنتیاکسیدانی دارند. خوب است بدانید که ...
:quality(80)/https://static.zeevash.ir/Posts/Image/نمایش-کوچک-zey2.jpg)
پلیفنولها دستهای از مواد شیمیایی هستند که بهطورطبیعی در برخی غذاهای گیاهی مانند میوهها، سبزیجات، غلات، مغزها، دانهها دیده میشوند.
تاکنون بیش از ۸۰۰۰ نوع از این مواد شناسایی شده که همگی خواص آنتیاکسیدانی دارند. خوب است بدانید که آنتیاکسیدانها از سلولهای بدن در برابر پیری و خطرات خارجی همچون آلودگیهای محیطی، دود سیگار و غذاهای فرآوریشده محافظت میکنند.
پلیفنولها غالباً تلخمزهاند؛ از همین رو، گیرندههای مزهی نوع ۲ روی زبان را تحریک میکنند. این گیرندهها علاوه بر زبان، در بخشها دیگر بدن مانند دیوارهی دستگاه گوارش هم دیده میشوند. پژوهشهای تازه در ژاپن نشان دادهاند، که تحریک گیرندههای TR2 در دستگاه گوارش، ترشح هورمون اینکرتین را افزایش میدهد. این هورمون گوارشی، مسئولیت سرکوب اشتها را به عهده دارد.
در این مطالعه، رابطهی میان میزان تلخی پلیفنولها و تحمل به گلوکز (قند خون) بررسی شد. نتایج نشان داد که هنگامی که پلیفنولها گیرندههای TR2 را تحریک میکنند، هورمونهایی از دستگاه گوارش ترشح میشوند که در تنظیم اشتها و قند خون اثرگذارند. این هورمونها در کاهش ریسک چاقی و ابتلا به دیابت نوع ۲ تأثیر بسزایی دارند. از جملهی این هورمونها، پپتید-۱ شبه گلوکاگون (GLP-1) است. خوب است بدانید که برخی داروهایی که برای کنترل دیابت استفاده میشوند هم ساختاری شبیه این هورمون دارند.
پژوهشگران ژاپنی که درمورد پلیفنولها مطالعه کردهاند، بیان میکنند که پلیفنولهای خوراکی چون در همان دستگاه گوارش میمانند، عوارض کمتری ایجاد میکنند. بر همین اساس، ممکن است در آینده پلیفنولها جایگزین داروهای آنالوگ GLP-1 شوند؛ هرچند این ادعا هنوز در دست بررسی است و نیاز است تا مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود.
حال پرسشی که احتمالاً برای شما ایجاد شدهاست این است که چگونه میتوانید به میزان بیشتری پلیفنول در رژیم غذایی خود بگنجانید؟
در ادامه برخی منابع غذایی غنی از پلیفنول معرفی شدهاند:
-
سیب
-
شاهتوت
-
بلوبری
-
انواع لوبیا
-
چای سیاه
-
گیلاس و آلبالو
-
پودر کاکائو
-
شکلات تلخ
-
مغزها؛ مانند گردو، بادام، فندق.
-
دانهها؛ مانند دانه کتان و بذر کرفس.
-
سبزیها؛ مانند آویشن، رزماری، ریحان، نعنا، مریم گلی، میخک.
-
انواع سبزیجات مانند کلم قرمز، بروکلی، ترهفرنگی، هویج، پیاز، سیر، موسیر.
-
برخی ادویهجات؛ مانند دارچین، زردچوبه، زنجبیل.
منبع: medical news today
:quality(80)/https://static.zeevash.ir/Mag/Image/تحریریه-زیوش-v5w7.webp)
نویسنده: تحریریه زیوش
نوشته شده توسط گروهی از نویسندگان و ویراستاران داروخانه اینترنتی زیوش
مشاهده دیگر مقالات تحریریه زیوش