افزایش خطر حمله قلبی و سکته با مصرف اریتریتول
اخبار۱۴۰۳/۵/۲۵
تحقیقات جدید نشان میدهد که اریتریتول، یک شیرینکننده مصنوعی و کمکالری، ممکن است خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. این مطالعه که توسط محققان کلینیک کلیولند انجام شده، به یافتههای نگرانکنندهای دست یافته است که نشان میدهد مصرف اریتریتول میتواند منجر به لخته شدن خون و در نتیجه افزایش خطر بیماریهای قلبی عروقی شود.
محققان در این تحقیق دریافتند که اریتریتول باعث تحریک پلاکتهای خون میشود و این امر میتواند منجر به لخته شدن خون شود. در آزمایشها، مشخص شد که حتی یک وعده استاندارد از این شیرینکننده میتواند خطر لخته شدن خون را به مدت دو تا سه روز افزایش دهد. به طور خاص، افرادی که مقادیر بالایی از اریتریتول در خون خود داشتند، تا دو برابر بیشتر در معرض خطر حمله قلبی یا سکته نسبت به افرادی که کمترین مقدار را داشتند، قرار داشتند.
این تحقیق در نشریه Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology منتشر شده و به عنوان یک هشدار جدی برای افرادی که از شیرینکنندههای مصنوعی استفاده میکنند، مطرح شده است. با توجه به افزایش استفاده از این نوع شیرینکنندهها در غذاهای فرآوری شده، نیاز به بررسیهای بیشتر و آگاهیرسانی در این زمینه بیشتر احساس میشود.
منابع خبری: